Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Restartovu Školu dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma udruge Restart ulazi u desetu godinu rada i raspisuje prijave za upis nove generacije budućih dokumentarista. Program pod vodstvom stranih i domaćih mentora i predavača održat će se u Zagrebu od listopada 2020. do veljače 2021., a prijave traju do 20. rujna!
prijava: 20.09.2020
url: http://skola.restarted.hr/
Zasnovana na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da je svakome moguće izraziti se jezikom filma Škola dokumentarnog filma iz godine u godinu omogućuje svojim polaznicima u usvajanju osnovnih i naprednih vještina potrebnih za snimanje vlastitog dokumentarca.

 

Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja filma koji je proces razlagao na odvojene faze i postupke, u Restartovoj Školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti. Cijeli program organiziran je kao organski sustav koji polaznike uči vještinama potrebnim za stvaranje dokumentarnog filma: osnovama snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije, omogućujući svojim polaznicima da postanu kompletni autori i autorice!

 

Iskustvo nije potrebno

 

Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnike proizvodnje filma, a polaznici uz međunarodne i domaće predavače i mentore, uče osnovne i napredne vještine potrebne za stvaranje kratkometražnog filma Za prijavu je potrebna jaka motivacija i želja da se po završetku škole nastave baviti dokumentarnim filmom. Svi zainteresirani moraju imati osnovno poznavanje rada na računalu na koji se može instalirati program za montažu te kameri s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel….).

 

Predavanja i predavači

 

Redovni Restartovi voditelji Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić, Igor Bezinović i Hrvoslava Brkušić. Posebna predavanja i vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producenti Vanja Jambrović i Oliver Sertić, oblikovatelj zvuka Borna Buljević, snimatelj i fotograf Bojan Mrđenović, autorica Katerina Duda te gostujući međunarodni predavači.

 

Rokovi i postupak prijave

 

Rok za prijave je 20. rujna 2020., po prijavi dobivate sve dodatne informacije!

O postupku prijave možete saznati na www.skola.restarted.hr.

 

Termini održavanja predavanja su utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.

 

*****

Program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i Društva hrvatskih filmskih redatelja.