Preskočite na glavni sadržaj

Koncert pjevačke skupine Kantalice

Narodni muzej Zadar poziva u srijedu, 19. kolovoza 2020., u 20 sati, na koncert pjevačke skupine Kantalice. Koncert se održava u Kneževoj palači i popratni je program izložbe Krš, grad i more.
vrijeme: 19.08.2020.
mjesto: Zadar, Kneževa palača
url: http://www.nmz.hr

Ovom prilikom predstavlja  se i novi projekt Dizajnerskog studija Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar na temu Tradicijsko ruho kao inspiracija za scenski kostim.

Kantalice će nastupiti u kostimima osmišljenima i oblikovanima u Dizajnerskom studiju Etnološkog odjela NMZ. Kostimi su  inspirirani sjevernodalmatinskim obilježjima i ruhom (dinarsko i jadransko područje) interpretiranim kroz suvremeno dizajnersko pismo. 

Uvodna riječ:
Projekte Narodnog muzeja Zadar i suradnju s Kantalicama predstavit će ravnateljica Narodnog muzeja Zadar gđa. Renata Peroš
S kratkim pregledom etno radionica, njihovim edukativnim značenjem  i preplitanjima sa suvremenim životom upoznat će nas voditeljica Etnološkog odjela, viša kustosica, Jasenka Lulić Štorić
Projekt Tradicijsko ruho kao inspiracija za scenski kostim i Dizajnerski studio EO-NMZ predstavit će kustosica  Marija Šarić Ban
Kantalice, pjevačku skupinu tradicijskih napjeva sjeverne Dalmacije,  predstavit će njihov osnivač i voditelj, etnomuzikolog i etnokoreolog, Ivo Brkić.

Program:
Kantalice će izvesti tradicijske napjeve s područja sjeverne Dalmacije (trajanje 30 min):
O ja malena (orzalica), Dođi dragi, dođi janje moje..(kantalica), Garofule (Rtina), Gledaj ga kčeri (kantalica), Oj Zrmanjoo.., Ko se nano volio ikada, Pisme moje u libriću stoje, Bukovico moj debeli lade, Vojka je garofulful goil, Budim grade.

Nastupit će članice pjevačke skupine Kantalice:
Miza Bubić, Nela Miletić, Branka Ladiš, Anamarija Botica, Zvjezdana Radan, Suzana Dundović.