Preskočite na glavni sadržaj

Offshore Tour Operator - jednodnevna radionica u sklopu Rijeka 2020 programa Dopolavoro

Udruga Drugo more poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu Offshore Tour Operator, koju će u petak, 21. kolovoza, od 10 do 15 sati, voditi pariški istraživačko-umjetnički kolektiv RYBN.ORG.
vrijeme: 21.08.2020. 10 - 15 h
mjesto: Rijeka
url: http://drugo-more.hr/offshore-tour-operator/
Polaznici ove zanimljive radionice obilazit će riječke ulice u potrazi za lokalnim adresama vlasnika offshore tvrtki sa sjedištem u Rijeci, spomenutima u bazama podataka kao što je 'Panama Papers', koja je pak sinonim za veliku poreznu aferu koja je 2016. godine potresla svijet.

Radionica
će biti na engleskom jeziku i predviđena je za maksimalno 15 polaznika, koji će poput GPS-om navođenih turista sa slušalicama u ušima i fotoaparatom u rukama šetati gradom, prikupljati fotografije i raditi bilješke o svojim doživljajima i iskustvima.

 

Polaznici se pozivaju da ponesu fotoaparat ili pametni telefon, kompas (ako ga imaju), bilježnicu i vlastite slušalice.

 

Prijave na radionicu potrebno je poslati e-mailom na adresu info@drugo-more.hr, i u poruci navesti svoje ime, prezime i broj mobitela.

 

Osnovan 1999. u Parizu kao kolektiv, RYBN.ORG provodi izvandisciplinarna istraživanja složenih odnosa između tehnologija i ekonomije. Njihovi su radovi izlagani na brojnim izložbama suvremene umjetnosti, uključujući: „Infosphäre“ (ZKM), „Nervöse System“ (HKW), „the GlobalContemporary“ (ZKM), „2062“ (la Gaîté lyrique), „Stock Overflow“ (iMAL), „El Processo Como Paradigma“ (LABoral), „Gutes Böses Geld (Kunsthalle Baden-Baden), „Requiem for a Bank“ (HMKV), „Media Mediums“ (Ygrec), „StockOverflow“ (iMAL), „l’espace Virtuel du Jeu de Paume“, CNAP; i na brojnim umjetničkim festivalima, kao što su: ISEA, Transmediale/CTM, Pixelache, Malaupixel, NEMO, Elektra, Cellsbutton, Ars Electronica.

 

Radionica se organizira u sklopu velike grupne izložbe Usijano more, koja se bavi novim oblicima rada i ekonomija vezanima uz more. Njemačka kustosica Inke Arns okupila je radove petnaest europskih i svjetskih umjetnika i kolektiva, među kojima su Aram Bartholl, Ursula Bieman, Lawrence Lek i Hito Steyerl, koju je ugledni časopis ArtReview proglasio najutjecajnijom osobom u svijetu umjetnosti 2017. godine.

 

Program radionice i izložbe je dio programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a uz Drugo more, suorganizator je i Goethe-Institut Kroatien.