Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija Ane Sever u Varaždinu

Izložba fotografija Ane Sever 'Obrasci' održava se od 17. do 27. kolovoza 2020. u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 u Varaždinu. Ovom izložbom Filmsko-kreativni studio VANIMA nastavlja ciklus programa Podrum ponedjeljkom, a događajem završava Ljeto u Varaždinu.
vrijeme: 17.08.2020.
mjesto: Varaždin, Centar za mlade i nezavisnu kulturu – P4
url: http://www.vanima.hr/

Bilježeći različite momente, povezujući svoju osobu s materijom fotografije, ova izložba služi kao podsjetnik na promjenjivost i prolaznost - koncept koji autorici služi kao emotivni okidač.

U trenutku bilježenja predmet fotografije ima neku vrijednost za autora, dok se u sljedećem trenutku objekt ispred kamere i subjekt iza kamere mijenjaju i postaju nešto drugo, gdje se i sjećanje na taj trenutak izobličuje. Ta činjenica daje autorici smiraj i nadu kao podsjetnik da neke stvari mogu izgubiti svoje važnost, ali ne i značenje. Značenje ostaje arhivirano u tijelu i vremenu postajući dio osobne slagalice.

Dok se svaka fotografija može promatrati kao zasebna priča, ovom prilikom je zamišljena kao dio većeg mozaika u obliku izložbe. Fotografije su nastale u razdoblju od zadnjih deset godina i putujući kroz pet država.