Preskočite na glavni sadržaj

'Mreža kina na egzotičnim lokacijama' u susjedstvu Unije EPK

U srijedu, 19. kolovoza, u 21 sat, u susjedstvu Unije, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, na plaži na Unijama, održat će se projekcija igranog filma za djecu 'Moj dida je pao s Marsa', u režiji Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića.
vrijeme: 19.08.2020. 21 h
mjesto: Rijeka
url: https://www.facebook.com/rijeka2020
Projekcija se održava u sklopu programa Mreža kina na egzotičnim lokacijama, uz pomoć Dim distribucije.

 

U filmu Moj dida je pao s Marsa u jednom trenu život djevojčice Une se sasvim preokrene kada njenog djeda otmu vanzemaljci.

 

U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot, Dodo.

 

Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda.

 

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

 

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

 

O Mreži kina na egzotičnim lokacijama:
 

Vođeni idejom izmještanja kulturno-umjetničkih sadržaja izvan uobičajenih turističkih ruta, Mreža kina na egzotičnim lokacijama program je neformalnog okupljanja ljubitelja dokumentarnih filmova. Filmovi se prikazuju pod vedrim nebom, u dvorištima muzeja ili u uličicama starih gradskih jezgri, u lukama ili na dječjim igralištima. Cilj je privući i educirati publiku o dokumentarnim filmovima kako bi se razvio dijalog o društveno važnim temama.