Preskočite na glavni sadržaj

CineLink Talks: Može li dokumentarni film mijenjati svijet?

Redateljice Judit Olah i Danijela Štajnfeld, s redateljem Đurom Gavranom i producentom Mikeom Lernerom bit će gosti panela Breaking the Silence - the power of documentary to bring change in society, koji će biti održan u okviru programa CineLink Talks 26. Sarajevo Film Festivala, u srijedu, 19. kolovoza, s početkom u 15 sati.
vrijeme: 19.08.2020. 15 h
url: https://www.sff.ba/
Publika panelu može pristupiti online na platformi Zoom uz meeting ID: 974 9116 8730.

 

Razgovor će moderirati Rada Šešić, selektorica Natjecateljskog programa – dokumentarni film 26. Sarajevo Film Festivala.

 

Jedna od najvažnijih odlika dokumentarnog filma je mogućnost da se snime i prikažu životne teme važne najširoj publici, smatra Rada Šešić.

 

Svo troje odvažnih i izrazito talentiranih filmskih autora/ica, koji dolaze iz Mađarske, Srbije i Hrvatske, konkuriraju za Srce Sarajeva u Natjecateljskom programu – dokumentarni film ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, s filmovima Povratak u Epipo (Judit Olah,) Zacijeli me (Danijela Štajnfeld) i Jedna od nas (Đuro Gavran,) a poveznica im je ista ili slična tema – seksualno zlostavljanje. Sudionici panela razgovarat će može li dokumentarni film utjecati na društvenu svijest, pa čak i inicirati trajne promjene u društvu.

 

Razgovor će biti vođen na engleskom jeziku, broj slušatelja ograničen je na 1000, a pitanja će biti moguće postaviti putem chata.