Preskočite na glavni sadržaj

Projekt 'Okolo' i ove godine poziva na jedinstvenu umjetničku šetnju gradom

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, umjetnički projekt 'Okolo' ponovno će, od 20. do 30. kolovoza, oživjeti skrivene ulice, zaboravljene prolaze, krošnje zagrebačkih parkova i zakutke Gornjeg grada.
vrijeme: 20.08.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/okolozagreb/
Ove godine „Okolo“ će biti posvećen „ranjenome“ gradu i stvaranju optimističnije slike Zagreba. Zajedno s domaćim umjetnicima provest će niz urbanih intervencija s ciljem revitalizacije odabranih javnih prostora i okupljanja zajednice oko pozitivnih i lijepih ideja. Brojni umjetnici svakodnevno će uljepšavati (u)lice grada, a manje i veće umjetničke priče čekat će da ih spontano ili namjerno otkrijete na više od dvadeset lokacija u centru Zagreba. U ovoj jedinstvenoj umjetničkoj šetnji na svakom koraku iznenađivat će vas street art, svjetlosne, zvukovne, fotografske, zelene, skulpturalne i interaktivne instalacije.

 

U središtu ovogodišnjeg programa je velika svjetlosno-zvučna instalacija kiparice Ide Blažičko i multimedijalnog umjetnika Alexa Brajkovića – „Singing Forest“. Instalacija će svoje mjesto pronaći u neposrednoj blizini u potresu teško oštećene zgrade Državnog hidrometeorološkog zavoda, u gornjogradskom Parku Bele IV., koji će se za ovu priliku transformirati u ambijentalnu oazu suvremenih zvukova... više informacija dostupno je u objavi za medije.

 

Uz Idu i Alexa, svoj umjetnički trag ove će godine „Okolo“ po Zagrebu također ostaviti grafički dizajneri klasja&zita i Pavao Kuharić koji će se poigrati novim uličnim formama, zatim kiparice Ana Maria Maravić i Maša Barišić čiji će se „Plesači“ i „Turisti“ nakratko pojaviti u gradu, zaljubljenica u floru Luna Džidić s kojom ćemo otkriti neke od najčešćih biljaka koje naseljavaju zidove Zagreba te Voona čija će priča slomljenog srca dobiti svoj nastavak. Ulični umjetnici Boris Bare i Tihomir Krklec – Afrika oslikat će zaboravljene dijelove grada, a kipar Marko Gašparić okušat će se u spoju murala i skulpture, dok će fotografije velikih formata Ernesta Mazarekića dokumentirati „potreseni“ Zagreb... više informacija dostupno je u objavi za medije.

 

Intervencije možete pratiti na Facebook i Instagram stranici ili ih prepoznati u šetnji gradom po crvenoj okrugloj oznaci.

 

Događanje se ostvaruje uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.