Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski putopisci Maja Klarić i Juraj Bubalo gostuju u Zaboku

Tribina Književnost u Zelenoj, u organizaciji udruge Gokul, dovodi dvoje putopisaca koji će predstaviti svoje knjige i govoriti posjetiteljima o svojim dalekim putovanjima u srijedu, 26. kolovoza, od 19 sati, u Dvorišću krčme Polanović.
vrijeme: 26.08.2020. 19 h
mjesto: Zabok
Juraj Bubalo, putopisac kojeg odlikuje i iznimna erudicija o krajevima koje posjećuje, predstavit će svoje zapise s putovanja na Istok - od Grčke, Turske i Sirije, Vijetnama, Kambodže sve do Šri Lanke, objedinjene u knjizi „Dodir Orijenta“.
 
Putopjesnikinja Maja Klarić govorit će o svojoj novoj knjizi „Približavanje zore: put 88 hramova“ u kojem opisuje iskustvo svojeg hodočasničkog putovanja japanskim otokom Shikoku, te nas upoznaje s ovom dalekom kulturom. Uz to, Maja Klarić u Zabok dolazi sa svojim Bookmobilom, putujućom knjižnicom kojom obilazi Hrvatsku, pa će ovo biti prilika posjetiteljima da se upoznaju i s ovim njezinim novim projektom. Razgovor će moderirati Ljubica Anđelković Džambić.

Ulaz je slobodan, a zbog epidemiološke situacije tribina se iz Zelene dvorane seli na otvoreno, u Dvorišće Krčme Polanović na adresi Matije Gupca 36, Zabok.

Facebook event