Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačka premijera filma 'Mater' na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Dugometražni igrani prvijenac 'Mater' redatelja Jure Pavlovića premijerno će biti prikazan pred zagrebačkom publikom u nedjelju, 23. kolovoza, na Ljetnoj pozornici Tuškanac.
vrijeme: 23.08.2020. 21 h
mjesto: Zagreb; Ljetna pozornica Tuškanac
url: https://ljepotu.hr/
Tako će, nakon brojnih i izvrsno posjećenih morskih lokacija na kojima je prikazan, film "Mater" redatelja Jure Pavlovića ipremijeru mati i pred zagrebačkom publikom koju bi, kako su u četvrak najavili iz Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, trebao pozdraviti i veći dio filmske ekipe.


Film "Mater" nagrađen je na beogradskom FEST-u kao najbolji regionalni film, a svjetsku premijeru imao je 2019. na Black Nights Film Festivalu u Tallinnu.


U Hrvatskoj je premijerno prikazan u Ljetnom kinu Bačvice u sklopu Festivala mediteranskoga filma Split.


Radnja filma "Mater" prati Jasnu koja se nakon primljene vijest o bolesti majke vraća iz Njemačke kako bi se o njoj brinula a koja, čak i prikovana za krevet, zrači snažnim autoritetom. Kako je navedeno, dani prolaze, a majka i kći zapliću se u mrežu zamjeranja od kojih je kći očajnički pokušavala pobjeći i pitanje je hoće li se uspjeti suprotstaviti majci ili će 'nestati' pod njezinim teškim zagrljajem.


U glavnim ulogama su Daria Lorenci-Flatz i Neva Rošić.


Program se održava u skladu s  preporučenim epidemiološkim mjerama zaštite od bolesti Covid-19. (Hina)