Preskočite na glavni sadržaj

Završili radovi na obnovi Gradskog muzeja Sisak

Završili su radovi na obnovi zgrade Gradskog muzeja Sisak u koje je uloženo 653 tisuće kuna, a kako je ta zgrada u Tomislavovoj ulici izgrađena potkraj 19. stoljeća i predstavlja spomeničku baštinu, obnova je značila dodatnu obvezu za izvođače radova.
vrijeme: 21.08.2020.
mjesto: Gradski muzej Sisak
url: https://muzej-sisak.hr/

Radovi su počeli potkraj 2018., kada je obavljena je sanacija kapilarne vlage, nakon čega su obavljeni i drugi radovi te obnova cjelokupne fasade.

Troškovi obnove iznosili su ukupno nešto više od 653 tisuće kuna, od čega je Grada Sisak izdvojio 503 tisuće, a Ministarstvo kulture 150 tisuća kuna.

Uz ostalo, tijekom radova su uređene unutrašnje prostorije, sanirana je stolarija te obavljeni drugi nužni završni radovi.

Izvođačima je prilikom završnih radova na ruku išao i zastoj u organizaciji izložbi te drugih manifestacija izazvan koronakrizom.

Ovim uređenjem Gradski muzej Sisak dobio je, nakon više godina, kvalitetan prostor za nastavak svoga rada.

Ujedno je nastavljen kontinuitet radova na muzejskim prostorima i podizanju muzeoloških standarda, što će omogućiti kvalitetniju prezentaciju bogate sisačke povijesne baštine domaćoj i stranoj javnosti. (Hina)