Preskočite na glavni sadržaj

Scena Amadeo: Borna Šercar's Jazziana Croatica, Mariachi Los Caballeros i Matija Dedić

U utorak, 25. kolovoza, nastupit će Borna Šercar's Jazziana Croatica, predvodnica instrumentalnog etno jazza-a. Srijeda, 26. kolovoza, donosi nastup Mariachi Los Caballeros, a u četvrtak, 27. kolovoza, publiku očekuje Matija Dedić s glazbom Zlatana Stipišića Gibonnija. Svi koncerti počinju u 20:30 sati, a održavaju se u Galeriji Klovićevih dvora.
vrijeme: 25.08.2020.
mjesto: Zagreb, Galerija Klovićevih dvora
url: http://www.scenaamadeo.hr


Utorak, 25. kolovoza, nastupit će Borna Šercar's Jazziana Croatica, predvodnica instrumentalnog etno jazza-a. Moto ansambla je spajanje hrvatskog melosa s američkim jazz fundusom u svrhu dobivanja muzičkog sadržaja specifičnog baš za ovo podneblje.

Srijeda, 26.08. donosi nastup Mariachi Los Caballeros. Poznatu i vrlo rasprostranjenu uzrečicu prema kojoj samo jedan pojam navodi na pomisao o Meksiku više od tequile, a to je mariachi, ne valja shvatiti tek kao neizbježan citat iz površnog turističkog vodiča kroz folklor ove velike zemlje južno od rijeke Rio Grande. "Žive boje mariachija, njegove svjetle, jasne, duboke i skladne melodije sjedinjuju se kako bi otkrile srce i dušu Meksika", zapisala je Sylvia González u knjizi "Mexico: The Meeting of Two Cultures", pokazujući da se ni definicija stručnjaka ponekad ne može udaljiti od popularne predodžbe o najprepoznatljivijem meksičkom glazbenom proizvodu.
 
U četvrtak, 27.08. očekuje nas Matija Dedić s glazbom Zlatana Stipišića Gibonnija. Matija Dedić renomirani je glazbenik svjetskoga glasa i pijanist čija se neupitna virtuoznost potvrđuje iz izdanja u izdanje. Fasciniranost glazbom provela ga je kroz različite glazbene pravce, a najveću inspiraciju pronašao je u slobodi izražavanja koju mu pruža jazz. Nakon brojnih Porinom nagrađenih izdanja i kompozicija, Matija je pronašao izazov u obradama pjesama jednog od naših najistaknutijih autora – Zlatana Stipišića Gibonnija..
 
Svi koncerti počinju u 20:30 sati, a održavaju se u Galeriji Klovićevih dvora.

Ulaznice dostupne na: ulaznice.hr/r/Ljetna_Scena_Amadeo
 
Više o programu na: www.scenaamadeo.hr