Preskočite na glavni sadržaj

Krapan EU Kapital 2020 – festival suvremene umjetničke prakse u ekstremnim životnim uvjetima

Ovogodišnje izdanje 'Krapan EU Kapital 2020 – festivala suvremene umjetničke prakse u ekstremnim životnim uvjetima' razdijeljeno je u tri etape s fokusom na zajednicu građana mjesta Krapan, Općina Raša.
vrijeme: 23.08.2020.
mjesto: Omišalj, otok Krk
url: http://www.livingstone.hr/
Prva etapa otpočinje u nedjelju 23. kolovoza programom Ljetnog kina Krapan i prikazivanjem dokumentarnih filmova europske KineDok mreže, prezentacijom jedinstvenog planinarskog žiga s likom revolucionarke Giussepine Martinuzzi, kao i gostovanja različitih umjetnika i umjetničkih kolektiva iz Hrvatske i bližih susjedstava.

 

Druga etapa stacioniranog je karaktera i usmjerena je isključivo na zajednicu i rad u zajednici a podrazumijeva boravke umjetnika i rad na pripremi i produkciji radova za izložbu koji će biti dijelom 3. industrijskog biennala umjetnosti u sklopu Rijeka 2020. programa u suradnji s LAE i MMSU Rijeka koji započinje 10. listopada 2020.g., što je ujedno i završna treća etapa ovogodišnjeg programa u sklopu Regrutnog centra za umjetnike – Pozzo Franz i Krapan EU kapital festivala.

 

Posebno ističemo da se svi Polygon programi odvijaju se na otvorenim prostorima i svako od događanja podrazumijeva vidljivo istaknute Covid-19 upute, na „ulazu“ je organiziran higijenski kutak za dezinfekciju ruku, mjerenje temperature i upisivanje posjetitelja, a sam prostor organiziran je na način da se poštuje fizička udaljenost te je ograničen broj posjetitelja uz obavezno nošenje maski.


Program festivala...