Preskočite na glavni sadržaj

Konferencija 'Djeca i mladi – važnost namjenskih prostora' u Rijeci

U organizaciji Deska Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske i Art-kina 17. i 18. rujna u Rijeci će se, uz internetski prijenos, održati dvodnevna konferencija 'Djeca i mladi – važnost namjenskih prostora'.
vrijeme: 17.09.2020.
mjesto: Rijeka
url: http://mediadesk.hr/
"Ususret otvorenju Dječje kuće u Rijeci namjera nam je ukazati na nedostatak prostora namijenjenih djeci i europskom filmu za mladu publiku, koji je prisutan diljem Europe – podjednako u velikim i u malim zemljama", ističu iz Deska Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske.

 

Nizom okruglih stolova i virtualnih razgovora želi se otvoriti diskusija na tu temu te potaknuti i osnažiti umrežavanje različitih dionika i korisnika, te ukazati na važnost i raznolikost mogućnosti pružanja djeci i mladoj publici filmskog sadržaja visoke kvalitete kao i obrazovanja o filmu.

 

Prvi dan konferencije bit će posvećen panelima koji će se baviti stavljanjem u fokus filmova za djecu i filmske edukacije na razini Europske unije, a predstavit će se također namjenski prostori za djecu te primjeri nacionalnih strategija posvećenih filmskoj edukaciji.

 

Drugog dana naglasak će biti na virtualnim prostorima za razgovor (tzv. chatrooms) putem kojih će se propitivati važnost raznovrsnih edukativnih pristupa, inicijative filmske edukacije kad nacionalne strategije izostaju, uspješni primjeri Potprograma MEDIA te povezivanje knjiga i filmova u kontekstu važnosti uloge pripovijedanja.

 

Konferencija se organizira u suradnji s inicijativom Kids Regio i DKE – uredima MEDIA. (Hina)