Preskočite na glavni sadržaj

HDLU Zagreb raspisuje trajni natječaj za prijem novih članova

HDLU Zagreb raspisuje trajni natječaj za upis novih članova, koji će se svake godine odvijati tijekom čitave godine, a umjetnici koji zadovolje strukovne kriterije biti će primljeni i upisani u udrugu kako budu pristupali natječaju - svaki mjesec na kraju mjeseca, o čemu će primiti obavijest na svoje e-mail adrese. 
vrijeme: 21.08.2020.
url: https://hdlu-zagreb.hr/
Temeljem Članka 9. Statuta HDLU Zagreb, članstvo u udruzi može biti redovno i počasno.

 

Redovnim članom mogu postati:

 

– akademski slikari, kipari, grafičari i druge osobe, koje svoj doprinos suvremenom likovnom stvaralaštvu dokažu diplomom (hrvatskom ili nostrificiranom) jednog od priznatih studija likovnih (ili vizualnih) umjetničkih visokoškolskih ustanova, kod nas ili u inozemstvu.

 

– redovnim članom mogu postati i građani Republike Hrvatske koji se bave problemima likovne umjetnosti, kao što su likovni kritičari i povjesničari umjetnosti, koji prihvaćaju Statut HDLU Zagreb i također prilože odgovarajuću diplomu na uvid.

 

– ostali državljani Republike Hrvatske koji se bave likovnim stvaralačkim radom, koji na osobni zahtjev putem natječaja budu primljeni u članstvo, a ispunjavaju umjetničke kriterije strukovnih likovnih udruga.

 

– počasnim članom mogu postati državljani Republike Hrvatske i stranci koji imaju hrvatski OIB, a koji su svojim djelovanjem posebno pridonijeli razvoju i afirmaciji HDLU Zagreb.

 

Više o otvorenom natječaju pročitajte na https://hdlu-zagreb.hr/!