Preskočite na glavni sadržaj

Književna tribina Disku(r)sija u Splitu

Splitska Udruga KURS i u kolovozu provodi program 'Writers in Residence Marko Marulić', u sklopu kojeg u Splitu borave inozemni pisci i spisateljice. Albanska spisateljica nastanjena u Njemačkoj Flogerta Krypi i austrijska spisateljica Bianca Kos, obje višestruko nagrađivane za svoj spisateljski rad, će se publici predstaviti na tribini Disku(r)sija koja će se održati u utorak, 25. kolovoza, s početkom u 19,30 sati.
vrijeme: 25.08.2020. 19,30 h
mjesto: Split; Misto Street Food Factory, Bosanska 11
url: http://www.kurs.hr/hrv
S njima će razgovarati, na hrvatskom i engleskom jeziku, uz prijevod, voditeljica tribine Patricija Horvat.

 

Gošće će predstaviti svoj opus, otkriti što pišu dok borave u Splitu i osvrnuti se na književnu scenu te utjecaj situacije s koronavirusom na djelovanje umjetnika, prije svega književnika, u državama iz kojih dolaze. Publika će imati priliku čuti ulomke iz njihovih djela te im postavljati pitanja.

 

Flogerta Krypi rođena je 1993. nedaleko od Tirane u Albaniji, a prije nekoliko godina preselila je u Njemačku, gdje i danas živi i radi. Osim književnosti, piše i književne kritike te aktivno promiče mlade spisatelje i spisateljske slobode. Objavila je zbirku pjesama i četiri prozna djela.

 

Bianca Kos rođena je 1959. u Austriji. Završila je studij povijesti i povijesti umjetnosti, autorica je brojnih stručnih radova na tim područjima, bavi se i novinarskim radom te podučavanjem njemačkog kao stranog jezika. Priče su joj objavljivane u antologijama i književnim časopisima. Dosad je objavila jedan roman.