Preskočite na glavni sadržaj

Pozornica ljetnog kina Tvrđave Barone rezervirana za najmlađu publiku

Ovogodišnje, peto izdanje filmskog programa 'Srijedom po svijetu' bliži se svojem kraju, a pretposljednja ovoljetna projekcija rezervirana je za najmlađu publiku i film iz prošlogodišnjeg programa zagrebačkog KinoKino Festivala.
vrijeme: 26.08.2020.
mjesto: Šibenik
url: https://www.tvrdjava-kulture.hr/
Na repertoaru ljetnog kina Tvrđave Barone u srijedu, 26. kolovoza, je nagrađivani danski film Ja sam William redatelja Jonasa Elmera, dinamična je komedija o dječaku koji mora pronaći vlastito mjesto u svijetu bez pomoći odraslih. Film počinje u 20:30 sati uz besplatne kokice za sve!

 

Ja sam William je na 4. izdanju Međunarodnog filmskog festivala za djecu ‒ KinoKino proglašen najboljim filmom u izboru dječjeg žirija sastavljenog od petero osnovnoškolaca i to zbog svoje originalnosti i nepredvidljivosti te zbog svoje hibridnosti i uzimanju najboljeg od oba žanra – komedije i akcijskog trilera.

 

Glavni junak filma, desetogodišnji William, ne može se pohvaliti da je imao puno sreće u životu. Nakon što je ostao bez roditelja, mora živjeti s ekscentričnim ujakom Nilsom koji je sitni prevarant i k tome još i kockar. Nevolja nikad ne dolazi sama pa Williama počnu ucjenjivati školski nasilnici, a ujaka naganjaju gangsteri od kojih je posudio novac. Stricu je William jedini as u rukavu, a mafija pojma nema s kim ima posla!

 

Film je nagrađen na festivalima diljem Europe, od Finske, Švedske i Poljske, a najmlađa šibenska publika imat će priliku uživati i naučiti puno od toga od malenog junaka koji u važnim životnim trenucima preuzima ulogu odraslih, s tolikom lakoćom i zrelošću da bi od njega nešto mogli naučiti i oni mnogo stariji.

 

Film je namijenjen uzrastu od 8+ godina, a onima malo starijima u pratnji preporučamo da zbog ograničenog kapaciteta gledališta na projekciju dođu ranije. Također, posjetitelji se mole za razumijevanje ako zbog popunjenosti kapaciteta ne budu mogli prisustvovati projekciji.

 

Projekcija će se, kao i srijedama do sada, održati u skladu sa propisanim preporukama i poštivajući mjere opreza.