Preskočite na glavni sadržaj

Sisak se oprašta od ljeta trodnevnim Kupskim noćima

Tradicionalne Kupske noći, najveća sisačka turistička manifestacija bit će održana od 28. do 30. kolovoza, najavila je sisačka Turistička zajednica.
vrijeme: 28.08.2020.
mjesto: Sisak
url: https://www.facebook.com/kupskenocisisak/
Radi izbjegavanja opasnosti širenja zaraze koronavirusom manifestacija će se istodobno održavati na više lokacija, a središnje će se priredbe moći pratiti s obje obale rijeke Kupe.

 

"Dokazat ćemo kako unatoč izazovima, već iskusni organizatori i njihovi partneri, mogu pripremiti bogat i kvalitetan program. Svake godine posjetiteljima nudimo nešto novo, a posebno ove godine", najavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

 

Direktorica sisačke Turističke zajednice Mirjana Lahovsky Žličarić napomenula je da će trodnevna manifestacija u pravom smislu riječi biti festival kulture, zabave, sporta i umjetnosti za sve naraštaje.

 

Tradicionalna "Kupska alka" u kojoj dvočlane ekipe iz čamaca trebaju kopljem pogoditi alku bit će ti održana u petak, a u subotu će biti održana „Šikljada”, utrka tradicijskih kupskih čamaca u muškoj i ženskoj konkurenciji, koju će nakratko prekinuti Aeroshow iznad rijeke Kupe.

 

Aktivnosti na Kupi završit će u nedjelju sportovima na vodi.

 

U tri će se dana održati koncerti Silentea, Zarkoffa, Jelene Mesarić i Saše Tadića, Partick Walker trija, Sare Renar, Antonije Kihalić i Lordana Badanjka, Ivanke Mazurkijević i Damira Martinoviće - Mrle, te Amira Medunjanina.

 

Posjetitelji će imati prilike razgledati brojne izložbe, posjetiti večeri poezije, filmske projekcije i druge priredbe, pogledati ulične zabavljače, te se osvježiti gastro i eno ponudom, a organizirani su i cjelodnevni programi za najmlađe.

 

Program će završiti zajedničkim puštanjem lampiona, kao pozdrav ljetu.

 

U organizaciji priredaba angažirani su članovi Udruge veterana branitelja Vrbina, sisačke Udruge lađara i Udruge lađarica, Aero kluba Sisak, Gradske galerije Striegl, Gradskog muzeja Sisak, te gradskih trgovačkih društava. (Hina)