Preskočite na glavni sadržaj

Romulić&Stojčić - Interval (2011, 2019)

Izložba fotografija Marija Romulića i Dražena Stojčića bit će otvorena od 25. kolovoza do 7. rujna u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH. Ovom izložbom bit će predstavljen presjek njihovog djelovanja u razdoblju od 2011. do 2019. godine.
vrijeme: 25.08.2020.
mjesto: Zagreb; Galerija ULUPUH, Ilica 13/1.kat
url: https://ulupuh.hr/
„Tim Romulić & Stojčić su dva umjetnika, fotografa i prijatelja koji su zajednički interes pronašli u inovativnim fotografskim tehnikama i hrvatskoj kulturnoj i prirodnoj baštini. Njihova suradnja koja traje skoro dva desetljeća, rezultirala je nizom posjećenih izložbi, cijenjenih foto-monografija i traženih filmova. Ovom izložbom predstavljamo tek mali presjek njihovog djelovanja – interval od 2011. do 2019. godine. Vremenski period od posebnog značaja za Marija Romulića i Dražena Stojčića kada su nastali radovi o kojima se pričalo i koji su gledateljima oduzimali dah. Na svoje multimedijalne projekte skrenuli su pažnju publike i stručnjaka 2012. godine na prvom Festivalu turističkog filma u Zagrebu, kada su kratkim filmom „Višnjan Observatory“ osvojili prvo mjesto. Godinu kasnije, uspjeli su ostvariti ono o čemu većina fotografa tek sanja, postavljanjem velike međunarodne izložbe povodom primanja Hrvatske u Europsku uniju „Bljesak raznolikosti“, predstavljenu u Budimpešti, Bruxellesu, Rimu, Linzu, Moskvi i Kijevu.„ Elizabeta Wagner, iz predgovora

 

Mario Romulić i Dražen Stojčić djeluju kao autorski tim Romulić & Stojčić već gotovo 15 godina. Obojica su ambasadori tvrtke Canon kao i članovi ULUPUH-a. Njihov zajednički rad iznjedrio je 10-ak knjiga i čitav niz izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih se posebno ističe njihova izložba "Hrvatska - bljesak raznolikosti", koja je do sada obišla brojne europske zemlje.  Mario Romulić stekao je svoje snimateljstko iskustvo radom diljem svijeta: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ruanda, Tanzanija, Kenija, Obala Bjelokosti, Maroko, Egipat, Indija, Iran, Jemen, Burkina Faso, Afganistan, Tadžikistan, Pakistan, Uzbekistan, Kirgistan, Uganda, Zanzibar, Gana, Nigerija itd.   snimajući konflitktna područja za brojne svjetske televizijske kuće. Danas Romulić i Stojčić vode uspješni multimedijalni studio koji se bavi profesionalnom foto i video produkcijom, a klijenti su im neki od najvećih hrvatskih poslovnih subjekata. Poseban segment njihovog poslovanja čini rad vezan za turizam i arhitekturu. Surađuju s brojnim turističkim zajednicama, građevinskim tvrtakama, arhitektima i dizajnerima. Njihove fotografije mogu se vidjeti na brojnim javnim mjestima - od galerija do bočica Coca-Cole. Međunarodnu medijsku pažnju najviše ipak izazivaju njihovi timelapse filmovi, koji na dramatičan i emotivan način prikazuju ljepote Hrvatske te fotografije životinjskog i biljnog svijeta Kopačkog rita. Dobitnici su brojnih domaćih i međunarodnih nagrada.

 

Izložba će se moći razgledati od 25.8. do 7.9. u Galeriji ULUPUH, Ilica 13/1.kat, Zagreb radnim danom od 10 do 17 sati i subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom Galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.

 

Kustosica izložbe: Elizabeta Wagner

Organizator izložbe: ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.