Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj radionici animiranog filma na Visu

Zagreb film 11. put za redom organizira međunarodnu radionicu animiranog filma koja će se ove godine održati u Komiži na otoku Visu od 29. rujna do 3. listopada. Rok za prijavu na natječaj je 15. rujna 2020. godine.
vrijeme: 29.09.2020.
prijava: 15.09.2020
mjesto: Komiža
url: http://zagrebfilm.hr/
Cilj radionice Zagreb filma je pomoći studentima, mladim profesionalcima te profesionalcima da se usavršavaju kroz rad s najvećim svjetskim majstorima animiranog filma. Ovogodišnju radionicu vodit će Paul Bush, nagrađivani britanski autor eksperimentalnih i animiranih filmova.

 

Tema radionice je kako ideju pretvoriti u film. Razmatrat će se priče koje polaznici žele ispričati i kako ih strukturirati u kratke animirane filmove. Cilj je pronaći nove načine pronalaženja ideja, propitivati koje priče vrijedi ispričati u određenom vremenu te pružiti neke od alata potrebnih da ih se oblikuje u film.

 

Radionica je spoj praktičnih vježbi i predavanja, a na kraju bi polaznici trebali predstaviti prve faze razvoja nove ideje za kratki animirani film.

 

Za rad na radionici mogu se prijaviti svi zainteresirani sudionici, a broj polaznika ograničen. Prijava mora sadržavati: kratki životopis, motivacijsko pismo. Radionica se održava na engleskom jeziku.

 

Prijavu je potrebno poslati na e-mail zagrebfilm@zagrebfilm.hr do 15. rujna 2020. godine.

 

Troškove boravka i radionice odabranih kandidata snosi organizator, a putne troškove snose sami polaznici. Odabrani kandidati bit će obaviješteni najkasnije do 21. rujna 2020.

 

Izvor: HAVC