Preskočite na glavni sadržaj

BigSEE Interior Design Award agenciji Brigada za izložbu 'Jedna hrvatska priča'

Agencija Brigada osvojila je BigSEE Interior Design Award za prostorni koncept i dizajn postava izložbe 'Jedna hrvatska priča'. Izložba je to kroz koju je Adris grupa predstavila dvadeset godina dugu suradnju s kreativnom agencijom Bruketa&Žinić&Grey.
vrijeme: 26.08.2020.
url: https://www.brigada.hr
Brigada je postav izložbe oblikovala promatrajući suradnju kao zajednički put dviju kompanija, putovanje kroz kreativnu priču u koju poziva i posjetitelje.

Taj zajednički put, s izlošcima kao punktovima kreativne suradnje, napravljen je kroz niz presječenih krugova koji se šire i sužavaju, omogućujući posjetiteljima da u svakome krugu zastanu i posvete se izloženim idejama. Poput pozitiva i negativa, krugovi podizanjem u visinu dobivaju treću dimenziju i postaju prostor za kretanje i zadržavanje.

 

BigSEE nagrade obuhvaćaju širok spektar dizajnerskih niša i odaju priznanje izvanrednim postignućima realiziranima na prostoru 19 zemalja jugoistočne Europe, a s ciljem privlačenja pažnje ostalih privrednih sektora na potencijale koje pruža dizajn. Organizator je Zavod Big iz Ljubljane koji, među ostalim, od 2003. organizira Mjesec dizajna, međunarodno značajan festival produkt i modnog dizajna te dizajna interijera.

 

Agencija Brigada do sada je, među ostalim i za dizajn izložbi, osvojila niz domaćih i međunarodnih priznanja kao što su Red Dot i IDA Design Excellence Award, kao i ušla u finale prestižnog World Architecture Festivala 2018. u Amsterdamu. Trenutno pripremaju izložbu Balthazargrad koja će ove jeseni biti otvorena u Rijeci u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.