Preskočite na glavni sadržaj

7. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta / FIUK

Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta (FIUK) koprivnički je festival u organizaciji udruge Mamuze koji u tri dana objedinjuje kazalište, performanse, predavanja i glazbu, a ove se godine održava po sedmi puta, u razdoblju od 27. do 29. kolovoza.
vrijeme: 27.08.2020.
mjesto: Koprivnica
url: https://www.facebook.com/FIUK-711473198925305/
Namjera organizatora jest prezentirati aktualnosti u suvremenoj umjetničkoj praksi, pokazati što je novo u svijetu izvedbenih umjetnosti te potaknuti izvođenje djela koja su eksperimentalnog karaktera, interdsiciplinarna i uvijek negdje na rubu medija.  Specifičnost festivala jest i da koristi više gradskih prostora, potiče interakciju izvođač – publika – prostor, teži istraživanju i promišljanju gradskog pejzaža i urbane arhitekture.


Ove godine festival se odražava na čak sedam različitih lokacija, a ugostit će plesnu infervenciju skupine Škvadra, performans i razgovor s umjetnicom Sonjom Leboš, perfomans Nikoline Butorac, video-instalaciju Nine Kamenjarin, i predstavu skupine Project: FemArt. Glazbeni program festivala sadrži koncerte bendova Rens Argoa, ### i Sfumato.


Izvedbe su otvorene svima i ulaz je besplatan, s obzirom da je jedna od glavnih ideja festivala da umjetnost treba biti dostupna svima. Ipak, zbog ograničenog kapaciteta pojedinih prostora, za neke će programe trebati predočiti besplatnu ulaznicu a detalje o tome i programu posjetitelji mogu pronaći na Facebook stranici festivala.