Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebački solisti sviraju u dvorištu na Markovu trgu

Zagrebački solisti treću godinu zaredom sviraju u dvorištu Doma Zagrebačkih solista na Markovu trgu, a ove godine u okviru projekta 'Glazbeno dvorište' donose dva koncerta - s najpoznatijim skladbama posvećenima Zagrebu i filmskom glazbom.
vrijeme: 29.08.2020.
mjesto: Zagreb; Markov trg
url: https://www.facebook.com/Zgsolisti/

Na koncertu "Sviramo Zagrebu" Solisti će 29. kolovoza izvesti gudačke obrade poznatih pjesama posvećenih gradu Zagrebu, a njime će se obilježiti i 20. obljetnica smrti Ive Robića, koji je ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta.
 
Koncertom "Najpoznatije filmske melodije" 3. rujna u prigodnom gornjogradskom prostoru obilježava se 50. godišnjica nastanka kultnog hrvatskog filma "Tko pjeva zlo ne misli". Uz prepoznatljive pjesme iz tog filma, Zagrebački solisti izvest će i slavne filmske melodije u obradi za gudački ansambl.
 
U vrijeme održavanja Glazbenog dvorišta, a u okviru projekta Okolo, koji se također realizira u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, može se pogledati i prostorna instalaciju promjenjivih dimenzija "Ples kroz život" autorice Ane Marie Maravić.
 
Ulaz je slobodan, a zbog epidemioloških mjera, pridržavanja socijalne distance i ograničenog broja ulaznica nužne su rezervacije na mail press.solisti@gmail.com. (Hina)