Preskočite na glavni sadržaj

Dvije samostalne izložbe u Grožnjanu

Gradska galerija Fonticus Grožnjan u petak, 28. kolovoza, s početkom u 20 sati, predstavlja dvije samostalne izložbe: Samir Cerić Kovačević: 'Transkripti prostora' i Luisa Ritoša: 'Vortex'.
vrijeme: 28.08.2020. 20 h
mjesto: Grožnjan
url: https://www.facebook.com/FONTICUS-gradska-galerija-Groznjan-444559365194/

Samir Cerić Kovačević (1982.) profesionalno se bavi fotografijom dugi niz godina. Kroz fotografiju istražuje različite teme uključujući portrete, dokumentarnu fotografiju, trenutke u svakodnevnici, čovjekovu povezanost s prirodom. Njegov rad propituje granice fotografije kao dokumentarnog istraživanja  i osobnog doživljaja, pri čemu se služi prirodnim svjetlom kako bi istražio „nevidljivi“ dio identiteta subjekata koje fotografira. Također radi kao službeni fotograf za brojne artističke manifestacije u domovini i u nekoliko država Europe. Svoje radove predstavio je na više samostalnih i nekoliko selektiranih, grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.
 
Luisa Ritoša diplomirala je 2007. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij likovne kulture, izborni predmet slikarstvo. Od 2007. - 2012. godine predsjednica je udruge Arterija suvremene umjetnosti Rijeka, u sklopu koje se bavila organizacijom izložbi, te organizirala preko stotinu samostalnih izložbi autora iz šire regije. Od 2008. - 2019. god. u udruzi Leonardo vodi radionice crtanja i slikanja za sve uzraste. Likovne osvrte objavljivala je u studentskom časopisu Re. Svoje radove i izvedbe performansa predstavljala je na mnogim kolektivnim i samostalnim izložbama te umjetničkim manifestacijama. Članica je HDLU Rijeka.
 
Više o izložbama pronađite na Facebook stanici Gradske galerije Grožnjan!