Preskočite na glavni sadržaj

Record Store Day u Dirty Old Shopu

U sljedeća tri mjeseca će se održati čak tri Record Store Daya, počevši s prvim već sutra, 29. kolovoza. Drugi Record Store Day održat će se 26. rujna, paralelno uz projekt 'Tratinska se budi' o kojem će biti više riječi tijekom rujna, dok je treći Record Store Day zakazan za 24. listopada 2020.
vrijeme: 29.08.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/DirtyOldEmpire

Svaki ljubitelj analognog zvuka zna da je treća subota u travnju još od 2008. godine tradicionalno dan kada se ploča kao nosač zvuka stavlja u prvi plan. Isprva zamišljen kao dan koji je trebao služiti kao promocija malih i nezavisnih prodavaonica koje prodaju glazbu na tada gotovo izumirućem formatu, gramofonskoj ploči, Record Store Day je danas postao globalan događaj u kojem sudjeluje cijela glazbena industrija, indie i major labeli, mali nezavisni dućani i veliki glazbeni lanci i prodavaonice. Kako je ova 2020. godina specifična po svemu, tako u travnju nismo proslavili Record Store Day, tj. Dan prodavaonica ploča.
 
Iako radi COVID-19 epidemije i svih restrikcija koje idu uz virus uobičajene svirke neće biti, u Dirty Old Shopu su svejedno za sutra pripremili razna iznenađenja i pogodnosti kako bismo obilježili nama najdraži dan i, bar nakratko, zaboravili događaje koje nam je 2020. do sada priuštila. Samo ovaj tjedan u dućan nam je stiglo 500 albuma (puno novih i ponešto naslova koje smo već imali), pa tako u ponudi sad imamo preko 3.500 ploča što nas čini dućanom s najvećim izborom novih naslova u gradu. Sutra na sve izložene ploče, osim RSD izdanja, odobravamo 10% popusta, neovisno o načinu plaćanja, a uz draga i poznata lica posjetitelji će se moći počastiti pićem i grickalicama. Radno vrijeme će biti produženo, od 9:00 do 17:00, kako bi svi zainteresirani imali priliku navratiti, te da bi se izbjegle gužve. Sve posjetitelje također pozivaju da koriste zaštitne maske, bez kojih neće biti moguće ući u dućan, i da se pridržavaju svih drugih propisanih mjera.