Preskočite na glavni sadržaj

Festival 'DOK' Kamanje 2020.

U Kamanju će se 11., 12. i 13. rujna održati četvrto izdanje DOK-a, festivala dobre volje za ljude dobre volje, kojim se obilježava dan te općine na obali Kupe u Karlovačkoj županiji.
vrijeme: 11.09.2020.
mjesto: Kamanje
url: https://hr-hr.facebook.com/pages/category/Art/Festival-DOK-1839679676261587/

Iako je početak zakazan za petak, 11. rujna, kulturni program u Kamanju se odvija i uoči DOK-a. Pa tako 9. rujna u 20.30 sati u organizaciji Kinokluba Karlovac i u sklopu predstavljanja Filmske revije mladeži i 13. Four River Film Festivala će na mjesnom trgu bit prikazan film Ljube Zdjelarevića „Ideš? Idem!”, a dan kasnije, u organizaciji agencije KAMAT Adventure Travel i Planinarskog društva „Vrlovka”, s početkom u 19 sati će proslavljeni alpinist Stipe Božić će održati predavanje „San o Everestu” o svojem pohodu na Himalaju.
 
Prvog dana festivala, od 19 sati, u programu „Electro Sound Kamanje” glazbu pušta DJ Oliver Krivić.
 
Narednog dana, u 10 sati, se otvara zabavni park, a sat kasnije počinje predstava za djecu „Cirkus cabaret”, dok Planinarsko društvo „Vrlovka” u isto vrijeme vodi planinare u pohod na Vodenicu. Od 13 sati disk-džokej pušta veselu glazbu za vesele ljude, a u 15 sati počinje biciklijada. Cirkusanti će animirati mještane i posjetitelje od 15 do 17 sati kada je iza crkve postavlja zip-line. U 18.30 sati počinje koncert sastava Super Funk Sessions, a u 19.30 predstava s vatrom. U 20 sati počinje nastup benda Kimko nakon kojeg do ponoći posjetitelje zabavlja bend The Plagijators.
 
Treći dan, nedjelja, je u znaku tradicionalnog kamanjskog proštenja za kojega će, od 12 do 16 sati, nastupati glazbenici i voditelji Damir Valent i Milan Prša nakon čega, do ponoći, traje program za vesele ljude.
 
Špilja Vrlovka će biti otvorena za obilazak uz stručno vodstvo od petka do nedjelje od 16 do 20 sati, a bit će organizirano i jahanje konja za zainteresirane.