Preskočite na glavni sadržaj

Dodjelom nagrada zatvoren 3. Star Film Fest

Ovogodišnje izdanje Star Film Festa završilo je dodjelom nagrada, 5. rujna, u Kazalištu 21 u Sisku koje se prenosilo uživo putem streaminga.
vrijeme: 05.09.2020.
mjesto: Janjina
url: https://www.sfilmfest.com/

Nagradu za najbolji igrani film osvojio je film Južno voće Josipa Lukića, najbolji dokumentarni film je Zašto mama vazda plače? Karmen Obrdalj, najbolji animirani film po odabiru stručnog žirija je Prirodni odabir Alete Rajič, za najbolju kameru nagrađen je A Perfect Turn Minhe Kim, a najbolju montažu imala je Sedra Judite Gamulin (Tomislav Stojanović).
 
Dodijeljena je nagrada za najbolji regionalni film koju je odnio Šerbet Nikole Stojanović. Selektorice Anja Kavić i Martina Mladenović dodijelile su svoju nagradu – nagradu selektorica filmu Traces Alexa Murrulla, a publika je za svog favorita odabrala film Quarantine alone or with milk? Gabi Cuevas. Žiri je također dodijelio posebna priznanja filmovima Sedra Judite Gamulin i Outside the Oranges Are Blooming Nevena Desivojevića.
 
Svi dobitnici su se uključili u program putem videoporuka zahvale. Snimku dodjele nagrade 3. Star Film Festa možete pogledati na ovoj poveznici.
 
Gledateljima se obratio i direktor festivala Matija Holjevac koji je izrazio zadovoljstvo uspješno održanim festivalom te zahvalnost svim pokroviteljima i sponzorima.
 
Nakon dodjele nagrada, uslijedila je projekcija filma Svebora Mihaela Jelića Zagrebački ekvinocij, koja je privukla je i oduševila publiku. Okupljenima se ispred Star Film Festovog platna na otvorenome obratio i glumac Patrik Gregurec koji je imao čast najaviti film svojim sugrađanima.
 
Ovogodišnje izdanje Star Film Festivala odvijalo se u Kazalištu 21, uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera te online, putem prijenosa uživo.
 
Izvor: HAVC