Preskočite na glavni sadržaj

Kultura u điru u znaku šaha

Kultura ponovno đirava Gradom, a program u petak, 11. rujna, koji će se održati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik bit će u znaku šaha. Ovoga puta, pri stvaranju programa za sve uzraste, svoje su snage udružili Dubrovački muzeji, Dubrovački simfonijski orkestar i Umjetnička galerija Dubrovnik.
vrijeme: 11.09.2020.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.ugdubrovnik.hr/

Program započinje u 16:30 sati stručnim vodstvom dr.sc. Rozane Vojvoda, više kustosice UGD kroz izložbu „Dijalozi-moderna i suvremena umjetnost iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik“, a posjetitelji će imati priliku upoznati se s izborom djela iz bogate muzejske zbirke UGD. Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se može putem emaila: press@momad.hr.

U organizaciji Dubrovačkih muzeja, povodom 70. obljetnice održavanja devete šahovske olimpijade, na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik s početkom u 17:30 sati organizirat će se šahovska simultanka sa šahistom Tonkom Marunčićem, ujedno i autorom izložbe „Turnir nacija: IX. šahovska olimpijada u Dubrovniku 1950.“ Simultanka je namijenjena djeci osnovnih i srednjih škola. Broj polaznika je ograničen na deset, a prijave se šalju do 10. rujna na e-mail: radionice@dumus.hr

Nakon šahovske simultanke, Anvay Turdyev, vrsni šahist i zamjenik koncert majstora Dubrovačkog simfonijskog, sa zainteresiranim građanima zaigrat će partiju šaha. Upute za sudjelovanje će biti donesene neposredno pred održavanje programa, ovisno o epidemiološkoj situaciji.
Likovna radionica za djecu „Šah mat“ na rasporedu je u 18 sati. Dječica će uz vodstvo muzejske pedagoginje UGD, Ivone Šimunović izrađivati veliku šahovsku ploču i trodimenzionalne figure u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik, a potom će na toj šahovskoj ploči i zaigrati šah. Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se može putem emaila: press@momad.hr.
 
Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Građani su pozvani da se i na ovom događanju drže preporučenih epidemioloških mjera i da održavaju međusobni razmak.