Preskočite na glavni sadržaj

Industrijska baština kao pokretač razvoja turizma

Osmi Dani industrijske baštine, u sklopu kojih se održava i šesti Festival piva, nastavak su već prepoznatljive manifestacije kojom se vrednuje bogata baština Siska, nekad jednog od vodećih industrijskih središta u bivšoj državi, a održat će se od 11. do 21. rujna.
vrijeme: 11.09.2020.
mjesto: Sisak
url: https://muzej-sisak.hr/naslovnica/8-dani-industrijske-bastine-grada-siska/

Ova jedinstvena priredba u Hrvatskoj svake je godine sve bogatija sadržajima i atraktivnija, a kako je najavljeno na konferenciji za novinare, bit će ispunjena izložbama, predavanjima, prezentacijama, obilaskom bivših industrijskih lokacija, dječjim radionicama i drugim događanjima kojima je cilj upoznavanje javnosti s bogatom industrijskom baštinom grada i njenim potencijalima, najavljeno je na konferenciji za novinare.
 
Kako je naglasila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, priredbe u sklopu Dana baštine postupno postaju identitet grada Siska, pa se svake godine nadograđuju i obogaćuju. Posebno je izdvojila subotnji Festival piva, koji se održava u znaku 165 godina od osnutka prve sisačke pivovare. Uz cjelodnevni glazbeni program, od 15 sati je predviđen obilazak prostora dvije bivše sisačke pivovare, a nastavlja se na sisačkoj Šetnici Slave Striegla, gdje će se predstaviti desetak craft pivara iz Hrvatske. U 16 i 18 sati, brod Juran i Sofija goste će povesti Kupom do Starog grada, gdje će moći pogledati tamošnje izložbe.
 
Industrijska baština Siska predstavit će se dvjema izložbama. U Info centru u Holandskoj kući u petak se otvara izložba "Što je industrijska baština?", a 18. rujna u Gradskom muzeju otvara se izložba "Industrijska baština Sisak - Rijeka".
 
Uz ostale događaje, 20. rujna održat će se biciklijada po industrijskoj baštini, a dan poslije u Holandskoj kući bit će predstavljen katalog uređaja za reprodukciju zvuka iz jedinstvene Zbirke Kraker.
 
Organizator Dana industrijske baštine je Gradski muzej u Sisku, uz partnerstvo Turističke zajednice Siska, Foto galerije "Siscia Obscura" i Biciklističkog kluba "Roda". (Hina)