festival

Svetvinčenat: predstavljen 8. Srednjovjekovni festival


vrijeme: 03.08.2018. - 05.08.2018.
mjesto: Svetvinčenat

Osmi Srednjovjekovni festival koji će se ove godine održati od 3. do 5. kolovoza u Svetvinčentu, predstavljen je na konferenciji za novinare u utorak u kaštelu Morosini-Grimani, gdje su o programu i atrakcijama ovogodišnjeg festivala govorili organizator festivala Igor Macan, načelnik općine Svetvinčenat Dalibor Macan sa suradnicima.  

I ove je godine program festivala podijeljen u tri tematska dana, u petak kao Obiteljski dan, subota će biti Dan viteštva, a nedjelja Dan legendi, rekao je načelnik Dalibor Macan te ocijenio kako je ta manifestacija odavno opravdala sva očekivanja te nastavlja doprinositi brendiranju ove općine kao vrlo jedinstvene destinacije u Istri i šire.

"Najveću vrijednost prepoznajemo u tome što je festival postao sastavni dio lokalne zajednice.  Na istu temu nastavlja razvijati nove ideje i projekte i tako svi zajedno doprinosimo razvoju gospodarstva u našoj općini" , rekao je Macan dodavši kako će se uoči Srednjovjekovnog festivala, u četvrtak, održati filmske projekcije u Kaštelu. Najprije će biti prikazan film "U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga" nakon čega će biti prikazan animirani film za sve generacije "Hotel Transylvania: Praznici počinju".

Po njegovim riječima, program je i ove godine vrlo bogat, a uvijek nastoji donijeti neke novitete pa je tako Obiteljski dan programski posebno prilagođen djeci dok je Dan viteštva u subotu koji će biti posebno posvećen viteškim borbama u sklopu koje će posjetitelji imati priliku vidjeti nastup udruge Hector koja ove godine po prvi put gostuje u Svetvinčentu na Srednjovjekovnom festivalu. Na Danu legendi u nedjelju publika će moći pratiti uprizorenje dviju najpoznatijih svetvinčentskih legendi – Legendu o vještici Mare te Legendu o nepoznatom konjaniku.

"Posebna poslasticu u programu donose nam gosti iz Slovačke, Sokolary iz grada Sv. Bavona koji će pokazati drevnu vještinu i ljepotu suradnje čovjeka i sokolova" - istaknuo je Igor Macan jedan od idejnih kreatora festivala.

Dodao je kako u kreiranju programa Srednjovjekovnog festivala u Svetvinčentu sudjeluje oko 250 kostimiranih sudionika iz 15-tak domaćih i inozemnih udruga. (Hina)

https://www.facebook.com/srednjovjekovnifestival/

 

(D.H.F., 01.08.2018)