Preskočite na glavni sadržaj

23. Rešetarački susreti pjesnika online

Zbog mjera zaštite od koronavirusa i otežanih putovanja, 23. Rešetarački susreti pjesnika, koji okupljaju hrvatske pjesnike iz cijeloga svijeta, u subotu će se održati online, u virtualnom svijetu kulture i umjetnosti, objavila je Hrvatska matica iseljenika (HMI).
vrijeme: 19.09.2020. 12 h
url: http://www.ngbuntovnici.hr/

Susreti počinju u podne, a sudionici se u program mogu uključiti uživo pozivom na broj +385 98 267 5765.
 
Program će prenositi  Stream Live Video Onlin, Unitas WebRadia Nova Gradiška na linku: NAJAVA - XXIII Rešetarački Susreti Pjesnika.
 
Nekoliko pozvanih pjesnika čitat će svoje i odabrane pjesme iz Zbornika „Nebesko valovlje“ u kojem su objavljeni radovi koje je odabrao prosudbeni sud u sastavu Đuro Vidmarović, Ivan Slišurić i Mato Nedić.
 
Izložba likovnih radova slikara iz iseljeništva postavljena je u Galeriji Petrović i svi koju mogu pozvani su da posjete izložbu.
 
Organizatori Susreta su Književno-likovno društvo Rešetari u Brodsko-posavskoj županiji i Hrvatska matica iseljenika (HMI), a suorganizator općina Rešetari.
 
Pokrovitelji te manifestacije su Ministarstvo kulture, Brodsko-posavska županija te Zagreb i Slavonski Brod, supokrovitelj je Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske, priopćila je HMI. (Hina)