Preskočite na glavni sadržaj

8. obiteljski festival u parku & akcija 'Tratinska se budi!'

Centar za kulturu Trešnjevka već osmu godinu organizira Obiteljski festival u parku koji će se održati u Parku Stara Trešnjevka u subotu, 26. rujna, s početkom u 11 sati.
vrijeme: 26.09.2020.
mjesto: Zagreb
url: https://cekate.hr/

Ova manifestacija donosi predstavu za djecu, sajam školskih knjiga, nastupe puhačkog i tamburaškog orkestra te dječjeg zbora, kreativne i dramske radionice, ples na svili i još mnogo toga. Program je podijeljen u dva dijela (11 do 13 sati i od 17 do 21 sat), a dio programa je natjecateljskog karaktera. Naime, djeca će moći pristupiti glazbenom i modnom izazovu, a male natjecatelje očekuju nagrade. Program će se zatvoriti u dvorani koncertom Tamburaškog orkestra „Gaj“ za kojeg se potrebno predbilježiti na e-mail marketing@cekate.hr zbog ograničenog kapaciteta gledališta. Za natjecateljski dio programa se možete prijaviti OVDJE ili na mjestu događanja.
 
Uz Obiteljski festival, paralelno će se odvijati i akcija Tratinska se budi!, također u subotu, 26. rujna 2020. s početkom u 10 sati uz cijelu Tratinsku ulicu. Na samome početku jeseni, Centar za kulturu Trešnjevka i "Mapiranje Trešnjevke", kao jedan od Cekate-ovih projekata, organizira niz aktivnosti vezanih uz Tratinsku ulicu sa ciljem oživljavanja te danas vrlo zapuštene ulice i poticanja građana na pogled u prošlost i sadašnjost te ulice, ali i na razmišljanje o njenoj budućnosti. Aktivnosti te rujanske subote odvijati će se pod naslovom “Jane’s Walk u Zagrebu: Tratinska se budi!” obzirom da su dio akcije kojom “Mapiranje Trešnjevke” sudjeluje u globalnom projektu “Jane’s Walk” koji se već godinama odvija u mnogim zemljama svijeta. Program će se sastojati od vođenih šetnji za građanstvo, radionica, igara i svih drugih mogućih aktivnosti u kojima će sudjelovati prije svega svi oni koji u Tratinskoj ulici žive, rade i/ili sudjeluju u njenom životu na neki drugi način. Posjetitelje očekuje bogat program koji počinje u ranu zoru, a završava u 20 sati uz stand-up nastup u dvorištu Tratinske ulice.
 
Detaljnije možete pročitati na sljedećim poveznicama: Tratinska se budi!, Obiteljski festival u parku