Preskočite na glavni sadržaj

Pjesnikinje Monika Herceg i Sanja Baković gostuju u Zaboku

Suvremene hrvatske pjesnikinje Monike Herceg i Sanje Baković gostuju na tribini Književnost u Zelenoj koja se održava u subotu, 26. rujna, od 18 sati, u Dvorištu Krčme Polanović.
vrijeme: 26.09.2020. 18 h
mjesto: Zabok
url: https://www.facebook.com/Zelena-Dvorana-Green-Room-296742710341586/

Književnost u Zelenoj ovaj put posjetiteljima nudi pravu poetsku poslasticu: u Zabok dolaze dvije sjajne pjesnikinje – Monika Herceg i Sanja Baković – dva snažna ženska poetska glasa na čije stihove ne možete ostati ravnodušni, čak i ako ste mislili da ste više „tip za prozu“. Sanja i Monika među najčitanijim su i najhvaljenijim suvremenim hrvatskim pjesnikinjama i od strane čitatelja i od strane stručnjaka, što osim nagrada potvrđuju i njihovi stalni književni angažmani, kao i liste čekanja za posudbu njihovih knjiga u knjižnicama.
 
Sanja Baković plijeni svojim autentičnim poetskim jezikom i spontanošću koja će vas u trenutku prebaciti od komike svakodnevice do ponora ljudske svijesti, izazivajući buru reakcija i emocija svojim angažiranim stihovima. Monika Herceg višestruko je nagrađivana pjesnikinja i fizičarka za koju je Miljenko Jergović rekao kako bi mnoge stihove koje je napisala 'dao da se prepišu na nebo mlazovima mlaznih aviona'.
  
Pored toga što sjajno pišu, Monika i Sanja vrlo su aktivne promotorice poezije na svojim blogovima i stranicama, tribinama i književnim festivalima, te su zaslužne za to da poezija osvaja sve više mjesta u našem javnom prostoru.
 
U Zaboku će publici predstaviti svoje novoobjavljene zbirke pjesama „Autobus za Trnavu“ i „Vrijeme prije jezika“, kao i svoj knjiženi rad. Razgovor će moderirati Ljubica Anđelković Džambić. Ulaz je slobodan, a za doživotnu opčinjenost poezijom nakon ovog druženja ne odgovaramo!
 
Zbog epidemiološke situacije tribina se iz Zelene dvorane seli na otvoreno, u Dvorište Krčme Polanović na adresi Matije Gupca 36, Zabok. U slučaju lošeg vremena događanje će se održati u Zelenoj dvorani preko puta Krčma Polanović, uz pridržavanje epidemioloških mjera.
 
Projekt Književnost u Zelenoj organizira se uz podršku Ministarstva kulture i medija RH i Krapinsko-zagorske županije. Više informacija o ovom događanju potražite i pratite na Facebook stranici:
 
Facebook event