izložba

Izložba o preradi ribe na otoku Hvaru


vrijeme: 14.08.2018. - 30.09.2018.
mjesto: Otok Hvar, Galerija Juraj Plančić Muzeja Staroga Grada

Otvorenje izložbe 'Od barake do fabrike – o preradi ribe na otoku Hvaru' održat će se u utorak, 14. kolovoza 2018. u 21 sat, u galeriji Juraj Plančić Muzeja Staroga Grada.  

 Izložba tematizira tradicijsko soljenje ribe prisutno na otoku Hvaru već dugi niz stoljeća, kao i povijest riboprerađivačke industrije tj. tvornica sardina koje su djelovale u Jelsi, Vrboskoj, Sućurju i gradu Hvaru. 

 Svečano otvorenje izložbe održat će se uz nastup članica zbora Stella Maris Hvar s repertoarom pjesama iz nekadašnjih fabrika. Na otvaranju izložbe bit će premijerno predstavljene uvodne strip table albuma u nastajanju 'Balada o slanoj ribi' autora Alema Ćurina.

 Autorica koncepcije izložbe je kustosica Muzeja Staroga Grada Veronika Gamulin dok je autor postava izložbe splitski umjetnik Viktor Popović, s kojim Muzej Staroga Grada surađuje dugi niz godina.

 Izložba je realizirana u suradnji s Hrvatskim pomorskim muzejom Split, Muzejom Općine Jelsa, Muzejom hvarske baštine te Institutom za etnologiju i folkloristiku, a biti će otvorena do 30. rujna 2018.


Opširnije:
https://msg.hr/2018/08/09/izlozba-od-barake-do-fabrike/


(D.H.F., 09.08.2018)