Preskočite na glavni sadržaj

Connecting Cottbus 2020.: dvije nagrade hrvatskom projektu 'Koke', HAVC-ova nagrada litvanskom projektu 'Parade'

Hrvatski projekt 'Koke' redatelja i scenarista Igora Jelinovića i producentice Ree Rajčić (Eclectica) osvojio je dvije nagrade na ovogodišnjoj pitching sekciji koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus (cocoPITCH), koji se u cijelosti održao online, od 4. do 6. studenog. Osim toga, nagradu za razvoj projekta, koja se ove godine pod pokroviteljstvom HAVC-a dodjeljuje prvi puta, osvojio je litvanski projekt 'Parade' redatelja Titasa Lauciusa i producentice Klementine Remeikaite.
vrijeme: 09.11.2020.
url: https://connecting-cottbus.de/blog

U sklopu pitching sekcije cocoPITCH, projekt Koke redatelja Igora Jelinovića i producentice Ree Rajčić (Eclectica) osvojio je nagradu Avanpost Pitch Packaging koja osigurava usluge postprodukcije (rumunjske tvrtke Avanpost) u vrijednosti od 15 000 eura.
 
Osim toga, isti hrvatski projekt nagrađen je i MIDPOINT Consulting nagradom, uz još dva projekta iz Bugarske i Albanije. Dobitnici su dobili priliku za detaljno savjetovanje u vezi scenarija u obliku dvije online sesije.
 
"Koke se razvijala na First Films First radionici Goethe instituta, a u okviru tog programa dobili smo nagradu na prošlogodišnjem Sofia Meetings pitchingu. Daljnji razvojni proces ide prema planu, tako da je i predstavljanje i nagrada na Cottbusu došla u pravo vrijeme kako bismo u narednoj godini ostvarili zanimljive suradnje s međunarodnim partnerima i ušli u snimanje filma tijekom prosinca 2021. godine," rekla je tim povodom producentica Rea Rajčić, a redatelj Igor Jelinović dodao: "Nagrade su veliki podstreh za produktivan rad na ovoj sada već konkretnijoj fazi razvoja filma."
 
Koke je arthouse komedija o živopisnoj maminoj sestri zvanoj Koke, surovoj borbi za obiteljsko naslijeđe i gorko smiješnim obiteljskim mukama jedne suvremene splitske obitelji.
 
U sklopu koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus, koji se održao online od 4. do 6. studenog, dodijeljena je i prva nagrada za razvoj projekta pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, u iznosu od 5 000 eura. Spomenuti iznos namijenjen je za realizaciju i koprodukciju odabranog projekta s Hrvatskom.
 
Nagrada je pripala litavskom projektu Parade koji se također predstavio na cocoPITCHU. Parade je priča o bivšem bračnom paru koji se ponovno zbližava prolazeći zajedno kroz različite faze katoličkog brakorazvodnog postupka. Redatelj projekta je Titas Laucius, a producentica Klementina Remeikaite (iz produkcijske kuće afterschool).
 
"Nakon dugogodišnje suradnje s koprodukcijskim sajmom Connecting Cottbus, Hrvatski audiovizualni centar dodijelio je svoju prvu nagradu za razvoj projekta u sklopu ovogodišnje pitching sekcije cocoPITCH. Nagrada je pripala projektu te redatelju i producentici iz Litve kojima ovim putem iskreno čestitamo. Ovom nagradom želimo dodatno istaknuti važnost potpore projektima u razvoju te međunarodne suradnje i koprodukcija", istaknuo je ravnatelj HAVC-a, Chris Marcich.
 
O dobitnicima Avanpost Pitch Packaging nagrade i HAVC-ove nagrade za daljnji razvoj projekata odlučivao je žiri sastavljen od stručnjaka iz filmske industrije kojeg čine prodajna agentica Stine Bomholt-Hansen iz Danske (LevelK), francuska producentica Gabrielle Dumon (Le Bureau) i filmski producent iz Grčke Yorgos Tsourgiannis (Horsefly Films).
 
Sve ostale informacije potražite na službenim stranicama cocoPITCH-a.
 
Izvor: HAVC