Preskočite na glavni sadržaj

2. UPSET ART Festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom

Drugi 'UPSET ART Festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom' održat će se u subotu, 21. studenog, u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) u sažetom obliku (od 15 do 18 sati), a dio programa će biti održan virtualno i dostupan široj javnosti na internetskoj stranici i društvenim medijima CeKaTe-a.
vrijeme: 21.11.2020.
mjesto: Županja, Vukovar, Osijek, Vučedol
url: https://cekate.hr/program/upset-art-fest/

Sukladno vremenima, festival smo posvetili krizi koronavirusa – ali s naglaskom na pozitivan stav te sa željom da i u ovim izvanrednim uvjetima nastavimo misiju koju prati svaki UPSET ART festival: promovirati, poticati i razvijati umjetnost i inkluziju osoba s invaliditetom što postižemo prvenstveno kroz organizaciju inkluzivnog umjetničkog, kulturnog i obrazovnog programa u kojem sudjeluju osobe s invaliditetom, profesionalci i amateri koji rade s osobama s invaliditetom, te svi ostali profesionalni ili amaterski umjetnici koji su zainteresirani prezentirati svoj rad javnosti.
 
Ovogodišnji festival uključuje kreativne radionice aromaterapije iz Udruge za podršku osobama s intelektualnom oštećenjima Grada Zagreba (popularne „Vjeverice“),  radionicu permakulture iz udruge Zeleni klik!, te radionicu Ivane Gucek kojom ćemo stvoriti tisuću želja za bolje sutra. Uz program radionica, prezentirat ćemo javnosti virtualnu izložbu fotografija Udruge invalida grada Zagreba, prezentirati Erasmus+ projekte CeKaTe-a posvećene inkluziji i neformalnom obrazovanju, a festival će zatvoriti Damir Vogrinec – Vogra solo gitarističkim koncertom.
 
Kako bi omogućili publici da vidi nastup tijekom krize koronavirusa, nastup će biti prenesen uživo na YouTube kanalu Damira Vogrineca – Vogre (https://www.youtube.com/channel/UCAJ0kR3qVcl6VUIFxLCqKkg), na Facebook stranici festivala (https://www.facebook.com/upsetartfest), te na web stranici festivala (https://cekate.hr/program/upset-art-fest/).
 
Stoga će svi zainteresirani moći posjetiti festival u prostorijama CeKaTe, zabaviti se i steći nove vještine na kreativnim radionicama, odnosno, poslušati izvrstan koncert – a u dijelu programa će moći sudjelovati i virtualno – putem linkova objavljenih na web stranici i FB stranici festivala.
 
Festival se održava uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, te uz pokroviteljstvo Hrvatskog društva skladatelja.
 
Svi su dobrodošli i sudjelovanje je potpuno besplatno!
 
Program i sudionici festivala...