Preskočite na glavni sadržaj

Retrospektivna izložba Jakše Matošića - 13. petak je za plakat: Matošić / Posteri / Retrospektiva1

Izložba 'Matošić / Posteri / Retrospektiva1', zbog datuma otvaranja najavljena i kao 13. petak je za plakat, donosi autorski izbor sačuvanih postera i jumbo plakata multimedijalnog likovnog umjetnika Jakše Matošića i postavom skicira dizajnerski i ilustratorski segment njegovog dosadašnjeg rada. Izložba se održava od 13. studenog do 12. prosinca 2020. u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.
vrijeme: 13.11.2020.
mjesto: Split, Gradska knjižnica Marka Marulića, Atrij Središnjice i online galerija
url: http://www.gkmm.hr

Autor je član HULU Split, ali i HDS-a, kao skladatelj scenske, filmske i eksperimentalne glazbe, pa je upravo glazba tema većine izloženih radova koje smo sretali i na ulicama. Iako bez svečanog otvorenja, izložbu možete pogledati u Atriju Središnjice GKMM-a Split, ali i na internetskoj galeriji www.gkmm.hr.
 
Kratka biografija

Iako u vrtiću izlaže uglavnom temperu, kasnije fasciniran stripom, na splitskoj školi primijenjenih umjetnosti bira grafički dizajn, a na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu odsjek grafike Dževada Hoze.
Dosad izlaže na 20-ak žiriranih izložbi međunarodne suvremene umjetnosti i grafike, u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor je i voditelj nekoliko kreativnih radionica za djecu i odrasle.
Primijenjenom umjetnošću bavi se kao freelance art direktor, copywriter, designer vizualnog identiteta i ilustrator. Napisao, snimio i producirao stotine reklamnih songova. Kao redatelj glazbenih video spotova debitirao na MTV-u. Vodio TV talk show i igrao u HNK. Autor je scenske, filmske i eksperimentalne glazbe. Piše aforizme, poeziju, recenzije i slogane.