Preskočite na glavni sadržaj

Najava projekta Praznine2021

U organizaciji platforme Culture Hub Croatia, 30. siječnja 2021. započinje novo izdanje projekta Praznine koji je u 2020. godini realiziran kao reakcija na višegodišnju problematiku rastućeg masovnog turizma. 
vrijeme: 30.01.2021.
url: http://culturehubcroatia.hr/

Projektom Praznine prostori u splitskoj gradskoj jezgri koji se ljeti koriste u turističke i ugostiteljske svrhe daju se na korištenje umjetnicima i građanima “van sezone”, tijekom zimskog perioda.

Umjetnici/ce koji će boraviti u otvorenim ateljeima ove godine su: Tanja Deman, Marko Gutić Mižimakov, Tin Dožić i Bojan Koštić (Hrvatska); Ivana Radovanović i Teodora Nikčević (Crna Gora) te Donika Çina (Albanija).

Program za vikend kojim se otvaraju Praznine2021:
  • Otvoreni atelje / Tanja Deman (Dominisova 9, subota i nedjelja 10-13h i 16-19h)
  • Posvojeni prostor: Izložba “Kartoniziraj” (Dominisova 3. subota i nedjelja 10-13h i 16-19h)
  • Posvojeni prostor: Gledati ne znači vidjeti (Bosanska 4, subota 10-12h, nedjelja 10-13h i 16-19h)
  • CHCtalks: On Circling (razgovor s Katarinom Šoškić) - subota, 19h (razgovor će se održati online, putem aplikacije Zoom i bit će uživo prenošen na Fb stranici Culture Hub Croatia)
  • Katarina Šoškić: Tourist Agency (projekcija video rada, izlog mjenjačnice u Nepotovoj 1, subota i nedjelja 16-21h)
  • CHC info point (Dominisova 3, subota i nedjelja 10-13h i 16-19h)
Cjelokupni program dostupan je na ovdje

Zbog poštivanja aktualnih epidemioloških mjera za suzbijanje širenja virusa COVID-19, broj osoba koje istovremeno mogu boraviti u prostorima je ograničen, te će ulazak u sve prostore biti kontroliran stoga preporučamo dolazak u manjim grupama (2-3 osobe). Obvezno je nošenje maski i dezinficiranje ruku na ulasku te potpis u evidenciju posjetitelja.

O projektu:

Projekt Praznine je inicijativa neprofitne organizacije “Culture Hub Croatia” Platforme za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu, a predstavlja svojevrsni eksperiment kojim se funkcije budućeg hub-a kao jedinstvenog fizičkog prostora “projiciraju” na šire urbano područje stare gradske jezgre i kojim se potiče participativni pristup i uključivanje lokalne zajednice.
U novom izdanju projekta Praznine, koji je ove godine cjelogodišnji (uz intervencije i događanja koja će biti organizirana i u narednim mjesecima), nemoguće je izbjeći konotacije koje je epidemija donijela sa sobom. Projekt Praznine2021 stoga će se dijelom referirati i na opće stanje prouzrokovano pandemijom pa su umjetnici koji će sudjelovati u programu pozvani da se tijekom svog rada i promišljanja referiraju na problematiku praznina i kontekstualizaciju istih. Praznine2021 tako se odnose ne samo na prazninu u fizičkom, već i u psihološkom i društvenom smislu.
Aktivnosti projekta Praznine provode se uz financijsku podršku zaklade Allianz Kulturstiftung i Zaklade “Kultura nova”.

Više o projektu Praznine2021: http://culturehubcroatia.hr/hr/about/