natječaj

Poziv za prijavu filmova na 12. PSSST! Festival nijemog filma


prijava: 15.10.2018.
mjesto: Zagreb

Centar za kulturu Trešnjevka organizira 12. PSSST! Festival nijemog filma koji će se održati od 8. do 10. studenoga. Rok za prijavu filmova u natjecateljskom programu je 15. listopada 2018.!

Ovaj je Festival jedinstven jer temu nijemog filma prezentira na atraktivan način, koji publici nudi nešto više od retrospektive u okviru kronološkog pregleda razvoja filma. Cilj Festivala je upoznavanje nijemog filma u drukčijem svjetlu, kroz fuziju moderne tehnologije i primarne filmske forme.

U natjecateljskom dijelu programa, uz živu glazbenu pratnju, bit će prikazani domaći i međunarodni nijemi filmovi svih rodova. Osim natjecateljskog dijela, publika može uživati i u projekcijama remek-djela nijemog filma, kako u filmovima iz zlatnoga doba tako i u suvremenim ostvarenjima.

U današnje vrijeme kada tehnološki napredak omogućava snimanje filma uređajima koji su dostupni svima, svatko je pozvan prezentirati svoju viziju nijemog filma. Stoga, organizatori pozivaju autore profesionalce i amatere entuzijaste da na festivalu nijemog filma predstave svoje radove te tako daju umjetnički i kreativni doprinos manifestaciji.
 
Opće odredbe, te informacije o uvjetima i načinima prijave potražite na službenim stranicama festivalnijemogfilma.com!


(R.P.B., 04.09.2018)