Preskočite na glavni sadržaj

Projekcija filma 'Glas Medviđe' Luke Klapana u Zadru

U utorak, 9. veljače, s početkom u 19 sati, u Kneževoj palači - Koncertna dvorana braće Bersa u Zadru održat će se projekcija filma Luke Klapana 'Glas Medviđe'.
vrijeme: 09.02.2021. 19 h
mjesto: Zadar
url: http://nmz.hr/hr/

Potresan dokumentarni film „Glas Medviđe“ (2017.) prati događaje iz vremena Domovinskog rata kada je u tadašnjoj tzv. Krajini, točnije u mjestu Medviđa u blizini Benkovca 9. veljače 1993. na podmukao i svirep način ubijeno desetero mještana zaseoka Erstići. Najmlađa žrtva zločina imala je 18, a najstarija 88 godina. U selu Medviđa u Domovinskom ratu ubijeno je ukupno 18 nedužnih civila.
 
Redatelj Luka Klapan filmom i videom aktivnije se bavi od 2008. od kada je član FKVKZ-a. i FFVAL-a. Sam snima, montira, zamišlja i režira svoje filmove koji se bave suvremenim društvenim i etnografskim temama. Do sada je snimo dvadesetak naslova kratkog i srednjeg metra uglavnom dokumentarnih od kojih su mnogi prikazani na brojnim filmskim festivalima. Njegovi filmovi „Glas Medviđe“ i „Bruški martirij“ prikazivani su i na Hrvatskoj televiziji.
 
Projekcija filma održava se u organizaciji i pod pokroviteljstvom Narodnog muzeja Zadar i Jedine solucije, udruge za audiovizualnu umjetnost. Ulaz je besplatan, a uz pridržavanje socijalne distance i dosadašnjih epidemioloških mjera za vrijeme projekcije potrebno je nositi masku.
 
Napomena: Zbog epidemioloških mjera, broj mjesta u dvorani je ograničen te je mjesto za projekciju potrebno rezervirati putem e-mail adrese: info@knezeva.hr ili broja telefona 023/627-764.