Preskočite na glavni sadržaj

'U društvu telefona i tableta': projekcije video radova međunarodnih umjetnika i razgovor

Drugo more u suradnji s haškom galerijom '1646' u petak, 12. veljače, u 18 sati, organizira program 'U društvu telefona i tableta', na kojem će se u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28, Rijeka) prikazati video radovi španjolske umjetnice Carmen Roce Igual i slovačkog umjetnika Adama Centka. Nakon projekcije, uslijedit će razgovor s riječkom umjetnicom Nadijom Mustapić.
vrijeme: 12.02.2021. 18 h
mjesto: Rijeka
url: http://drugo-more.hr/

U društvu telefona i tableta je program nastao u suradnji Drugog mora i galerije 1646 (Den Haag, Nizozemska), koji donosi video radove španjolske umjetnice Carmen Roce Igual i slovačkog umjetnika Adama Centka.
 
Predstavljeni video radovi promatraju sadašnjost u kontekstu digitalne prisutnosti i fizičke dezorijenitiranosti, a proizlaze iz našeg odnosa prema digitalnom svijetu i samoreprezentaciji unutar njega, osvrćući se na tehnologiju, usamljenost i virtualnost.
 
Novel (Roman, 20 min) autorice Carmen Roce Igual dramatično je promišljanje o vanjskim i unutarnjim maskama koje odabiremo odjenuti, introspektivno putovanje u karanteni, popraćeno telefonima i tabletima.
 
U radu Silicon Sights (Silicijski prizori, 8 min), umjetnik Adam Centko prikazuje svojevrsnu šetnju kroz digitalne i prirodne krajolike, nastojeći interpretirati njihovu međusobnu isprepletenost i prikazati kako digitalni prostori ne mogu opstati bez prirodnih resursa.
 
Dva video rada diplomanata s Haške akademije pratit će razgovor s riječkom multimedijalnom umjetnicom Nadijom Mustapić, koja se u radu bavi istraživanjem višedimenzionalnih odnosa prostora i njegove reprezentacije, temeljeći pristup na audio-vizualnom dokumentarizmu.
 
 
Program će se održati u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) u petak, 12. veljače, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.
 
U skladu s preporučenim mjerama za sprječavanje zaraze koronavirusom, broj posjetitelja je ograničen pa se svi zainteresirani pozivaju da u Filodrammaticu dođu na vrijeme i zauzmu svoja mjesta. Također, posjetitelji su pozvani da na ulazu dezinficiraju ruke, održavaju odgovarajuću međusobnu udaljenost i obavezno nose zaštitnu masku za lice.
 
 
Više doznajte na internetskoj stranici Drugog mora.
 
Organizatori: Drugo more i 1646 (Den Haag)
 
Program podržali: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Zaklada Kultura nova
 
Program je realiziran u okviru programa Refleks.
 
Prostorima Palacha i Filodrammatice upravlja Savez udruga Molekula.