" />
projekcija

Večeri animacije u 'Tuškancu': Novu sezonu otvaraju radovi Kojija Yamamure


vrijeme: 26.09.2018. 19 h
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1

Novu sezonu programa Večeri animacije u kinu 'Tuškanac' otvara projekcija šest filmova japanskog animatora Kojija Yamamure, u srijedu, 26. rujna, s početkom u 19 sati.

Koji Yamamura je redatelj, animator, profesor, pisac, ilustrator te voditelj radionica i galerije AU Praxinoscope u Tokiju. Ujedno je i veliki 'prijatelj' Zagreba i Animafesta. Njegovi filmovi višestruko su nagrađivani diljem svijeta, uključujući grand prix Animafesta, kristal na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju te nominaciju za Oscara 2003. godine za film Glava Gora. Yamamura je i potpredsjednik Japanskog udruženja za animirani film i upravnog odbora ASIFA-e Japana, direktor tvrtke Yamamura Animation, gostujući profesor na Sveučilištu Zokei u Tokiju od 2004. te profesor na Visokoj školi za film i nove medije Umjetničkog sveučilišta u Tokiju od 2008. godine.

 

U maloj dvorani kina Tuškanac, 26. rujna, prikazat će se šest Yamamurinih filmova: Glava Gora, Stari krokodil, Smokva, Dječja metafizike, Bilješke iz 'monsterologije i Satijeva parada. Program je organizirala ASIFA Hrvatske u suradnji s kinom Tuškanac i Hrvatskim filmskim savezom, a program je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Raspored prikazivanja i ostale detalje pronađite na službenoj stranici ASIFA-e Hrvatska te na Facebooku.

 

Izvor: HAVC
 

(R.P.B., 14.09.2018)