Preskočite na glavni sadržaj

Ana Maria Maravić & Vita Jončić: 'Boli me kuća'

Galerija Matice hrvatske najavljuje izložbu Ane Marie Maravić i Vite Jončić 'Boli me kuća' koja će se održati u prostoru galerije od 12. do 25. veljače 2021.
vrijeme: 12.02.2021.
mjesto: Zagreb, Galerija Matice hrvatske
url: https://www.facebook.com/galerijamh/

Umjetnice Ana Maria Maravić i Vita Jončić pozivaju na partiju socijalno osviještenog Monopolyja čiji cilj nije gomilanje kapitala nego otklanjanje negativnih pojava u hrvatskom društvu.

Iz predgovora Hane Kohout:
Kuća je oduvijek simbol utočišta i sigurnosti. Interaktivna instalacija Boli me kuća postavlja kuću u fokus društvene svijesti; od njenog doslovnog značenja pa do simbolike koja označava obitelj, zajednicu, grad, državu. Umjetnice Ana Maria Maravić i Vita Jončić polaze od ideje da je kuća u svim svojim semiotičkim dimenzijama ta koja pati pod teretom društvenih problema - recentnijih, ali i onih dugogodišnjih; ona je kontinuirano kolateralna žrtva stanja sistema. (...)
Izložba Boli me kuća poziva posjetitelje da postanu sudionici u društvenoj igri nalik na Monopoly, ali s dijametralno suprotnim ciljem – umjesto sakupljanja kapitala pod svaku cijenu, igrači ovdje trebaju pomoći popraviti ono što su upravo takva nastojanja u društvu razorila. (...)

Pravila igre i više o izložbi možete pročitati u deplijanu izložbe. Autorica teksta je Hana Kohout.

Kustosica izložbe: Anđela Tenšek.

Socijalno osviješten Monopoly u Galeriji MH može se igrati u petak 12. veljače od 18 do 21 h i u radnom vremenu Galerije MH.