Preskočite na glavni sadržaj

Trodnevno Valentinovo u riječkom Art-kinu

Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta Valentinovo u Art-kinu slavi se tri dana – 13., 14. i 15. veljače – uz program Kultno kino koji donosi film 'Romeo i Julija' Baza Luhrmanna s Leonardom DiCaprijom i Claire Danes u glavnim ulogama.
vrijeme: 13.02.2021.
mjesto: Rijeka
url: https://www.art-kino.org/hr/

Najveća ljubavna priča svih vremena rezervirana je, naravno, za mjesec ljubavi pa program Kultno kino u Art-kinu donosi film Romeo i Julija (1996.), u režiji Baza Luhrmanna, koji ove godine slavi svoju 25. godišnjicu.

Riječ je o drugom dijelu Red curtain trilogije australsko-američkog redatelja Baza Luhrmanna koji je baziran na književnom predlošku, najpoznatijoj ljubavnoj tragediji nastaloj iz pera engleskog dramatičara Williama Shakespearea.

Poput filmova Priča sa zapadne strane (Robert Wise i Jerome Robbins) i Kineska djevojka (Abel Ferrara), i ovaj je naslov osuvremenjena adaptacija drame, u ovom slučaju smještena u Venice Beach (Kalifornija), no za razliku od spomenutih filmova Romeo i Julija je vjerniji svom predlošku utoliko što se pridržava originalnog dijaloga.

No tu sličnosti staju, a na scenu stupa nekonvencionalna i neobuzdana interpretacija djela koja je zbog svoje izravnosti prikaza jarkog izgaranja mladalačkih osjećaja neke kritičare navela da je nazovu pankerskom. Glavne likove, nesretne ljubavnike utjelovile su ondašnje tinejdžerske zvijezde Claire Danes i Leonardo DiCaprio, a potonji je za svoju ulogu na 47. Berlinaleu nagrađen Srebrnim medvjedom za najboljeg glumca.

Da bi svi zaljubljenici u film i ljubav, uz postojeće mjere, stali u kino, film se prikazuje tri puta: 13. veljače u 17 sati, 14. veljače u 19 sati i 15. veljače u 20 sati.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/film/romeo-i-julija