Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ivana Mihaljevića: 'Izvan okvira'

Izložba fotografija 'Izvan okvira' autora Ivana Mihaljevića otvara se u ponedjeljak, 22. veljače 2021., u Galeriji Vladimir Filakovac.
vrijeme: 22.02.2021.
mjesto: Galerija Vladimir Filakovac, Narodno sveučilište u Dubravi, Dubrava 51a, Zagreb
url: http://www.min-kulture.hr

'Život IZVAN OKVIRA inspirirao je fotografa i videoumjetnika Ivana Mihaljevića da portretira poznate televizijske likove iz vjerojatno prvog reality showa uopće, a svakako prvog na našim prostorima, legendarne „Noćne more“ Željka Malnara, koja je kasnije imala nastavak u „Nemogućoj eMisiji“.
Jaran, Cro Rom, Remzo, Laky, Cezar i najveća dama među njima - Anđa, zahvalni su modeli za atraktivne fotografije. Njihova osebujnost, ekspresivnost i iskustvo pred objaktivom bili su jamstvo da će Ivan dobiti točno ono što želi - visokoestetizirane, likovno zanimljive, unikatne portrete, koji definitivno izlaze IZVAN OKVIRA.
Fotografije iz studija, kao i one iz realnog života, prikazuju sav kolorit životnih okolnosti ovih simpatičnih likova, istodobno ljudi s margine, sputanih mnogim društvenim i osobnim limitima, ali i tv zvijezda s višegodišnjom slavom, koja im otvara sva vrata, od „običnog šaltera“ do najviših državnih institucija, jer oni su jednostavno IZVAN OKVIRA.
Ovoj su izložbi u fokusu ljudi, a potiče na potrebu društvene uključivosti, jednakopravnosti svih, bez obzira na njihovo podrijetlo i osobne mogućnosti.  Ovo je izložba ljudskosti, pružene ruke, ljubavi iznad i IZVAN OKVIRA.'

Opširnije


Foto©Ivan Mihaljević