Preskočite na glavni sadržaj

Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem 'Strip u knjižnicama'

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, uz stručnu potporu Komisije za narodne knjižnice HKD-a, organizira Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Strip u knjižnicama povodom 145 godina Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, koji će se održati online u četvrtak, 15. travnja 2021. godine.
vrijeme: 15.04.2021.
mjesto: online

Strip je marginalizirana umjetnost kojoj treba ustupiti i više vremena i prostora za prezentaciju i popularizaciju. Ovim Skupom želimo pokazati kako je strip jednako vrijedna umjetnost i kako ne koristi samo za zabavu već i za učenje kako kroz školu tako i za cjeloživotno učenje.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci za veliku 145. obljetnicu postojanja odabrala je temu strip zato što su Vinkovci poznati po strip-autorima (Dubravko Mataković, Krešimir Zimonić, Nenad Barinić, Miron Milić i mnogi drugi) i manifestaciji Salon stripa, koja se održavala dugi niz godina.

Na ovom Skupu s međunarodnim sudjelovanjem najavljeni su, osim domaćih predavača, zanimljivi predavači i sudionici iz Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije, Srbije itd.

Dodatne informacije i prijave na:
https://www.hkdrustvo.hr/hr/skupovi/skup/462/