Preskočite na glavni sadržaj

Nove izložbe u galeriji Fonticus

Gradska galerija Fonticus Grožnjan 20. veljače predstavlja dvije nove samostalne izložbe - Fabio Gasparini: Vizualizacije energija & Tilen Žbona: Transkripti stanja. Otvorenje izložbi održat će se u 17 sati, u Gradskoj lođi.
vrijeme: 20.02.2021.
mjesto: Gradska galerija Fonticus Grožnjan

O umjetnicima

Fabio Gasparini rođen je 1. XII. 1986. u Puli, Istra, HR. Likovnom umjetnošću bavi se od 2015. godine. Pohađao nekoliko edukativnih programa, od kojih je značajna Likovna radionica u Poreču, pod mentorstvom Eugena Varzića. „Njegov rad karakterizira ekspresivan pristup podlozi i likovnom materijalu. Svi radovi su nastajali mješanjem tehnika, poštujući „trenutnu osobnu temperaturu“. Voli veće formate i snažan kolor. Njegovi radovi iskazuju: ideju/iluziju proboja u prostor, tijeka energija i ekspresiju osobnog stanja...“. Svoje je radove predstavljao nekoliko puta na kolektivnim, selektiranim izložbama.
www.fabiogasart.com

Tilen Žbona rođen je 31. VIII. 1976. godine u Kopru. Slikarstvo je diplomirao 2001. godine u Veneciji, na »Accademia di Belle Arti«, kod prof. Carlo Di Raco. Magistarski studij videa i novih medija završava na »Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje« u Ljubljani, 2007. godine. Priznanje za značajne umjetničke radove prima 2011. godine od senata ALUiO Sveučilišta u Ljubljani. Od 2015. godine član je »Univerzitetnega umetniškega observatorija Rektorske konference Republike Slovenije«. Doktorirao je 2017. godine sa temom iz područja edukacijskih znanosti, na Pedagoškom fakultetu u Ljubljani. Trenutno radi kao izvanredni profesor na Pedagoškom fakultetu »Univerze na Primorskem”, Koper. Svoje je radove predstavio na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama u domovini i inozemstvu: Beč, Graz, (A); Beograd, (SRB); Berlin, Frankfurt, Karlsruhe, (D); Almonte, (E); London, (GB); Pariz, (F); Cordenons, Cormons, Milano, Padova, Torino, Trst, Udine, Venecija, (I); Istanbul, TUR); Grožnjan, Pula, Zagreb, (HR); Domžale, Izola, Koper, Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Piran, Pivka, Ptuj, Sežana, Solkan, (SLO)... Živi i radi u Kopru.

Eugen Borkovsky: Komentari o izložbama