Preskočite na glavni sadržaj

U prodaji novo videoizdanje Ansambla Lado na usb-u

Koncert Ansambla LADO „Pokraj vode Drave" od sada se može pronaći na USB sticku. Dugoočekivano izdanje donosi dvosatnu videosnimku prvog koncerta koji je Ansambl LADO održao na modernoj pozornici Spaladium Arene u Splitu 2016. godine.
vrijeme: 18.02.2021.
url: http://www.lado.hr
Uz Ladove popularne koreografije poput Podravskih svata, Zagorskih drmešara i Šokačkog sastanka, na USB-u se nalaze i tri tada premijerno izvedene točke Ej grišće plandovišće, Kad te moji svatovi probude i Ženina voja.

Za vrhunsku produkciju snimke pobrinula se Mediteran produkcija koja je za scenu, zvuk i rasvjetu koristila najmodernije svjetske trendove i prikazala izvedbenu folklornu umjetnost u jednoj novoj dimenziji. Uz videosnimke, na USB-u se mogu pronaći i fotografije s koncerta, kao i detaljan opis svih izvedenih točaka.

„Iako redovito objavljujemo videosadržaj na našim društvenim mrežama, znamo da je posebno iskustvo držati u ruci medij na kojem se nalazi snimka. Drago mi je da smo završili posao koji je započeo moj prethodnik Krešimir Dabo, te da će naša vjerna publika napokon imati priliku pogledati snimku cijelog koncerta u svojim domovima. Nadamo se da će se osjećati kao da su u Spaladium Areni“, rekla je Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO.

USB „Pokraj vode Drave“ u izdanju Ansambla LADO i Mast Produkcije može se pronaći na prodajnim mjestima u Zagrebu (Aquarius CD Shop, Varšavska 13; Croatia Records, Gundulićeva 3; Dancing Bear, Gundulićeva 7), Rijeci (Dallas Music Shop, Splitska 2a) i Splitu (Dancing Bear, Dioklecijanova 6).

Snimku koncerta uskoro će biti moguće preuzeti digitalno preko stranice www.mastprodukcija.hr što će sigurno razveseliti sve one koji nisu u mogućnosti fizički kupiti USB, doznajemo od Stipe Mađora Božinovića iz Mast Produkcije.

Koncert „Pokraj vode Drave“ dio je godišnjih koncerata Ansambla LADO kojim je u studenome 2016. godine proslavio svoj 67. rođendan i posvetio ga nekadašnjem direktoru i umjetničkom voditelju dr. sc. Ivanu Ivančanu.