Preskočite na glavni sadržaj

'Zorin dom' se priključio humanitarnom kazališnom projektu 'Happycentar'

Gradsko kazalište 'Zorin dom' priključilo se projektu 'Happycentar' te će za djecu Gline i Jabukovca u prostorima dviju škola odigrati edukativnu interaktivnu predstavu 'Korak po korak do čiste planete' u srijedu, 24. veljače. Nakon predstave glumci će održati i radionicu izrade lutaka od recikliranih materijala.
vrijeme: 24.02.2021.
mjesto: Jabukovac, Glina
url: http://www.zorin-dom.hr/

Epicentar kulture, smijeha i igre - HAPPYCENTAR kazališni je projekt nastao iz potrebe da se djeci i odraslima sa potresom pogođenih područja Gline, Siska i Petrinje  omogući  gledanje dječjih i predstava za odrasle, a s ciljem da im se na taj način pokuša vratiti osmijeh na lice i unese malo vedrine u njihove živote. Projekt su pokrenuli glumci kazališta Tvornica lutaka Marijo Kovač i Petra Radin u suradnji sa Antom Ševom, studentom produkcije i glumcem Markom Hergešićem. 

Uskoro se projektu pridružuju i  brojna druga kazališta, udruge i umjetničke organizacije, samostalni umjetnici  kao i plesni, likovni i književni umjetnici koji zajedničkim snagama pokreću val dobrote. U 45 dana od početka akcije, gostovalo je na Baniji 44 programa. Igralo se u gerilskim uvjetima gostovanja, najčešće bez tehnike, improvizirano po vojarnama, sportskim dvoranama, tvorničkim halama, školama, vrtićima, kafićima, garažama, sobici za biljar, na kućnoj terasi, šatoru i drugdje gdje je to bilo potrebno. Potaknuti pozitivnim reakcijama HAPPYCENTAR bi trebao na Banovini funkcionirati onoliko dugo koliko za njim postoji potreba i dok se tamo ne uspostavi stalna mreža kulturnih centara ili srodnih prostora unutar kojih se djeca mogu igrati, zabavljati i educirati. Projekt je volonterskog tipa i svi umjetnici gostuju o vlastitom trošku.