Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene su prijave za Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma

Splitski filmski festival poziva sve umjetnike pokretnih slika da prijave svoje radove na 26. izdanje Festivala koje će se održati od 3. do 10. rujna. Zadnji rok za prijavu je 9. lipnja 2021. godine.
prijava: 09.06.2021
mjesto: Split
url: https://www.splitfilmfestival.hr/

Od samih početaka (1996.) Festival promovira sva nova, kreativna, eksperimentalna, osobna, radikalna, subverzivna ostvarenja svih dužina i žanrova (film, video, novi mediji), nastala uglavnom izvan mainstreama, bilo da je riječ o tradicionalnoj filmskoj tehnici ili najnovijoj tehnologiji elektronske slike, pri čemu se vrednuje isključivo izvrsnost i originalnost ostvarenja.
 
Prijaviti se mogu filmovi: dugi, kratki, VR, AI; radovi Novih medija: instalacije (interaktivne), AR i internetski projekti, računalna umjetnost, (interaktivne) performanse.
 
Prijavljeni radovi mogu biti selektirani u natjecateljske (konkurencija) ili popratne programe Festivala. Natjecateljski program Festivala podijeljen je na dva dijela: dugometražni i kratkometražni film. Pravo sudjelovanja u natjecateljskom programu imaju samo ostvarenja nastala nakon 1. siječnja 2020. godine.
 
Selektori odabiru radove za konkurenciju i ostale programe festivala, a međunarodni žiriji dodjeljuju nagrade: Grand Prix i Posebna priznanja.

Svi hrvatski filmovi, prikazani u bilo kojem programu festivala, konkuriraju za Nagradu Ivan Martinac, koja se dodjeljuje hrvatskom autoru za kreativno i inovativno korištenje filmskog jezika, u čijem izričaju dominira upotreba specifičnih filmsko - izražajnih sredstava ostvarivih samo u mediju pokretnih slika.
 
Pravilnik i obrazac za prijave online dostupni na web stranici festivala.
 
Osim fizički održane manifestacije, festival će dio svog programa održati i online, što omogućuje veliku količinu fleksibilnosti kao i širok doseg programa, pružajući priliku onima koji iz kojekakvih razloga (financijskih, zdravstvenih, sustavnih) ne budu u mogućnosti nazočiti Festivalu, da sudjeluju bar u jednom njegovu dijelu. Online program primarno bi se sastojao od predavanja, prezentacija, radionica, kao i live streama ekskluzivnih programa Festivala.

Izvor: HAVC