Preskočite na glavni sadržaj

Otvoreni poziv za sudionice/ke na radionici performansa u javnom prostoru ‘Misplaced Women?’'

Udruga ‘Culture Hub Croatia’ Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu objavila je javni poziv za sudionice/ke na radionici performansa u javnom prostoru ‘Misplaced Women?’ pod vodstvom Tanje Ostojić, a koji će se održati u Splitu od 6. do 8. travnja u sklopu cjelogodišnjeg programa projekta Praznine2021.
vrijeme: 06.04.2021.
prijava: 24.03.2021
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/culturehubcroatia/

O radionici:

Projekt “Misplaced Women?” uključuje raspakiranje kofera, plastične vrećice, torbice ili sličnog predmeta u javnoj sferi, pri čemu ovi predmeti predstavljaju raseljavanje, kao temu koja je česta u svakodnevnim iskustvima osoba s privremenim boravištem, migranata, beskućnika i izbjeglica iz područja pogođenih ratovima i katastrofama. Cilj radionice je upoznati sudionice/ke s temama i potaknuti raspravu i intervencije u raznim javnim prostorima.
 
Prvi dio radionice uključuje upoznavanje, informiranje i razgovor, pri čemu će sudionice/i međusobno razmjenjivati pojedinačna iskustva i definirati ciljeve projekta.
 
Tijekom drugog dijela, sudionice/i se potiču i podržavaju u izvođenju samostalnih i grupnih performansa i intervencija uživo na splitskim ulicama i u parkovima. Javne nastupe dokumentirat će profesionalni fotograf.
 
Ishodi radionice bit će diskutirani i predstavljeni javnosti trećeg dana u Amfiteatru Doma mladih (8. travnja, 11-12:30h)
 
Tko se može prijaviti?

Dobrodošli su umjetnice/i, studenti/ce i sudionici/e bez obzira na profil i rod, a koji/e se mogu obvezati sudjelovati tijekom cijelog trajanja radionice. Posebno potičemo one koji su zainteresirani za pitanja migracija, izvedbenih umjetnosti, uvjeta povezanih sa svim osobama koji se identificiraju kao žene te predstavljanja roda i umjetnosti u javnoj sferi. Sudionice/ci su pozvane/i i ohrabrene/i da podijele i razmijene iskustva i probleme o temama kao što su migracije, raseljenja, izloženosti i privilegija te da pridonesu performansu “Misplaced Women?”. Radionica će se održati na srpskohrvatskom jeziku; u slučaju da je potrebno, možemo uključiti i druge jezike. Molimo da u prijavi navedete ukoliko je potrebno osigurati tumača za slijepe ili prevoditelja na znakovni jezik za gluhe i gluhoslijepe osobe.
 
Radionica je besplatna, osigurat će se topli napitci i zakuska, kao i profesionalna foto dokumentacija rada sudionica/ka, a zbog ograničenog broja mjesta za sudjelovanje je potrebna prijava.
 
Molimo zainteresirane da prijavu pošalju na  info@culturehubcroatia.hr, naslovljenu “Misplaced Women?” Split. Prijava treba sadržavati kratki motivacijski i biografski odlomak. Pozivamo vas da dodate poveznicu na svoju osobnu internetsku stranicu ukoliko je imate, kao i svoje kontakt podatke.
 
Rok za prijavu je srijeda, 24. ožujka 2021.
 
Ovaj projekt, uključujući radionicu, grupne i pojedinačne izvedbe u javnim prostorima, odabran je za realizaciju u okviru programa Praznine2021 u organizaciji Platforme Culture Hub Croatia, a podržan je od strane Allianz Kulturstiftung, Zaklade "Kultura nova" i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
 
Više informacija o projektu i voditeljici radionice dostupno je na poveznici.