Preskočite na glavni sadržaj

U Dubrovniku počinje manifestacija 'Kršćansko lice kulture'

Manifestacija posvećena 10. obljetnici ređenja biskupa Mate Uzinića "Kršćansko lice kulture" održava se u Dubrovniku od srijede, 17. ožujka do petka 26. ožujka, priopćila je Dubrovačka biskupija. Program će se moći pratiti na internetskim kanalima Dubrovačke biskupije.
vrijeme: 17.03.2021.
mjesto: Dubrovnik
url: https://www.youtube.com/channel/UCPlGAAocufH2buU-PwfIYNQ

Prvoga dana u srijedu na programu je predavanje akademika Radoslava Tomića "Sv. Josip u umjetnosti Dubrovnika i okolice od 16. do 18. stoljeća", koje će biti održano u katedrali Gospe Velike s početkom u 19.30 sati i moći će se pratiti isključivo na internetu.

Dvosatna šetnja Gradom uz stručno vođenje Lidije Begić u sklopu programa "Skrivene crkvice Dubrovnika" održat će se u četvrtak.

"10. obljetnica biskupskog ređenja mons. Mate Uzinića" i misno slavlje kojeg će predstaviti apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua bit će u petak u 18 sati u katedrali Gospe Velike.

U subotu u 16 sati u sklopu programa "Skrivene crkvice Dubrovnika" i uz stručno vođenje Lidije Begić oni koji nisu mogli sudjelovati u prvom obilasku moći će to isto vidjeti u novoj dvosatnoj šetnji.

Koncert "Iz sakralne glazbe renesanse i baroka" bit će nedjelju u 19 sati u online prijenosu, a izvest će ga Horn & percussion kvintet Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

U palači Sponza bit će otvorena izložba slika Ivane Jovanović-Trostmann "Pogled" u utorak, a otvaranje se može pratiti isključivo u online prijenosu.

U petak, 26. ožujka nje posljednji program manifestacije a bit će predstavljane notne edicije "Muka, smrt i uskrsnuće Isusa Krista u pučkim napjevima Dubrovačke biskupije".

Šest programa manifestacije zbog epidemioloških mjera bit će prenošeni na daljinu, i mogu se pratiti na internetskim kanalima Dubrovačke biskupije (mrežne stranice, YouTube kanal i Facebook profil Dubrovačke biskupije).

Izuzetak je program "Skrivene crkvice Dubrovnika" koji održava u dva termina, ali je i tu broj sudionika ograničen na 15 i svi se trebaju ranije prijaviti.

Manifestacija „Kršćansko lice kulture“
počela je prošle godine i nastavlja se na dugogodišnju poznatu manifestacije "Dani kršćanske kulture". "Kršćansko lice kulture" organizira Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije, a ostvaruje se u suradnji sa Župom Gospe Velike - katedrala, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Folklornim ansamblom Linđo. (Hina)