" />
natječaj

Otvorene su prijave za 7. Exposure Music Festival


prijava: 24.02.2019.

Exposure Music Festival mjesto je povezivanja onog najboljeg na kantautorskoj glazbenoj sceni, a ovim putem organizatori pozivaju kantautorice i kantautore da se prijave na natječaj te postanu dio velikog europskog showcase festivala. Rok prijave na natječaj je 24. veljače 2019.!

 

Od početka do sada Exposure Music Festival etablirao se kao najveći europski open air singer songwriter festival koji je zainteresirao kako domaću tako i stranu publiku. Od milja nazvan 'Glazbeni Stonehenge' smjestio se na prekrasnoj lokaciji u neposrednoj blizini Velike Gorice, na Ranchu Kurilovec gdje će se 14. i 15. lipnja održati njegovo sedmo izdanje.

 

Exposure Music Festival interaktivni je međunarodni festival koji okuplja najbolje od kantautorske scene. Na predivnoj lokaciji, ispod zvjezdanog neba i okruženi prirodom, nastupi se odvijaju na osam manjih pozornica posloženih u krug. Osim što je glavna pozornica zapravo sastavljena od 8 manjih, posebnost festivala je i to što publika okružena pozornicama i smještena unutar kruga prati glavni festivalski program koji se odvija na način da svaki izvođač izvodi po jednu pjesmu, nakon koje nastup preuzima izvođač na sljedećoj pozornici. Svi izvođači su na svojim pozornicama za vrijeme trajanja cijelog programa, a njihovi nastupi odvijaju se izmjenično, u krug, u smjeru kretanja kazaljki na satu. U ukupno pet krugova kroz interaktivni trosatni nastup, svaki izvođač predstavlja se s ukupno pet autorskih pjesama. Nakon kantautorskih izvedbi, festivalski program nastavlja se uz nastupe popularnih izvođača na devetoj pozornici (odvojenoj od kruga), razne radionice te uz DJ-a koji do ranih jutarnjih sati publiku zabavlja u prostorijama Rancha Kurilovec.

Exposure se održava 14. i 15. 06.2019. na prekrasnoj lokaciji Rancha Kurilovec u Velikoj Gorici (Hrvatska).

 

Uvjeti natječaja:

* Prijaviti se može svatko tko je autor skladbi koje izvodi i živi bilo gdje u svijetu.

* Na festivalu isti/a mora izvesti minimalno 5 pjesama u trajanju preko 3 minute

* Kantautor/ica može nastupiti u pratnji maksimalno jednog instrumentaliste

* Jedna pozornica, jedan instrument .

* Bilo bi odlično lajkati našu Facebook stranicu i sherati natječaj

 

Prijava treba sadržavati:

* Ime i prezime, grad, državu. Umjetničko ime ukoliko ga koristite.

* Tri pjesme u mp3 formatu ili linkove za youtube, soundcloud, myspace, facebook ili gdje god se može preslušati vaša autorska djela

* Kratku biografiju (ne više od jedne A4 stranice) u Office 97 formatu.

* Fotografiju (osobni portret) u što boljoj rezoluciji (bit će korištena za promociju, pa izgledajte cool!)

* Popis posebne opreme koja vam je potrebna na pozornici.

* Bilo koje dodatne informacije (Ukoliko imate izdavača, a isti propisuje posebne uvijete oko vaše izvedbe molimo Vas da i to navedete u prijavi)

* Broj telefona sa naznakom imate li Viber ili sličnu aplikaciju preko koje se može komunicirati

* Popis pet (5) pjesama koje ćete izvesti na festivalu (za njih će biti plaćena pristojba ZAMP),  (Napomena: isključivo vaše autorske pjesme!)

* Okvirni iznos putnih troškova do Velike Gorice

 

Prijave poslati na: exposuremusicfestival@gmail.com (ne zaboravite tražiti potvrdu primitka, jer ako Vam se ne javimo kroz jedan dan, znači da nismo zaprimili mail)

 

Žiri festivala izabrati koji kantautori/ce koji će nastupiti 14. i 15. 06.2019 u Velikoj Gorici, a objavu izabranih izvođača naći ćete 04.03.2019 na službenoj Facebook stranici te će nakon toga biti objavljeni na glazbenim portalima.

 

Ukoliko ste izabrani organizator će vas kontaktirati između 24.02.2019. i 01.03.2019.!

 

Bitna napomena:

Ukoliko budete izabrani za nastup na festivalu svi troškovi koji uključuju spavanje, hranu, piće i prijevoz će Vam biti pokriveni / refundirani od strane organizatora festivala.

 

Festival organiziraju:

Udruga IZLAZ

POVUG - Pučko otvoreno učilište Velika Gorica

 

Festival omogućili:

Udruga IZLAZ

POVUG - POU Velika Gorica

Grad Velika Gorica

Ministarstvo Kulture

Zagrebačka županija

Turistička zajednica Velike Gorice

 

 

 

 

 

 

(R.P.B., 22.10.2018)